Новий дитячий садочок у Заріччі
Волинь

Новий дитячий садочок у Заріччі

16 лютого 2017, 12:46
0
0
Сподобалось?
0

Довгоочікуване новосілля при­йшло у село Заріччя Володимир-Волинського району. Для місцевої дітлашні тут гостинно відчинив двері новий дитячий садочок.

Цього дня у Заріччі чекали довгих чотири роки. Діток у селі багато, а от садочка не було. Малята тіснились у маленькій кімнатці в сільській раді. Займалися лише чотири години. Туалет – загальний. Ані прогулянок, ані харчування. Але і таких умов вистачало лишень для 26 дошкільнят. Батьки понад 40 маленьких сільчан змушені були возити їх у дитсадки Володимира-Волинського. Ранній підйом, переповнені маршрутки – дуже незручно. Крім того, за словами сільського голови Ігоря Пальонки,  це «влітало» у копієчку сільському бюджету, з якого на утримання діток у міських садочках спочатку перераховували 90 тисяч гривень, а останнього року – 150 тисяч. Тому й вирішили ще у 2012-му лаштувати садочок у приміщенні колишнього Будинку культури, яке руйнувалося.

– Гроші на початках виділили із сільського бюджету, десь 400 тисяч гривень, проте за проектно-кошторисною документацією було потрібно понад п’ять мільйонів, – зазначив Ігор Пальонка. – Стягували кошти звідки могли – з ра­йонного бюджету, обласного, через Фонд регіонального розвитку. В 2015 році на останньому етапі нас підвели будівельники: до кінця року вони не освоїли виділених коштів, і гроші повернулися до бюджету. Тому торік у серпні, як тільки обласна рада виділила фінанси, ми відразу уклали договір з надійною перевіреною фірмою – «Житлобудом-2», керівник – депутат облради Леонід Стефанович. Працівники тут мають золоті руки, вони вкладали у наш садок душу і серце, за що їм велика вдячність. І от справляємо новосілля!

Чотири місяці будівельна бригада у буквальному розумінні жила у садочку. Як розповів виконроб Микола Корольчук, тут поклали матраци, облаштували кухню, робили все можливе і неможливе, аби вчасно здати об’єкт. Варто відзначити бригадира облицювальників Петра Пастушенка, облицювальника Романа Савіцького, штукатурів Нелю Сасюк і Наталію Перчун. Оперативно та якіс­но спрацювали бригади електриків і сантехніків. Сільський дитячий садок вийшов надзвичайно сучасним і комфортним: стіни утеплені, підлоги з підігрівом, освітлення – економне, скрізь встановлена сучасна сантехніка, новесенькі меблі – дітвора і батьки задоволені.

– Це наш неплановий об’єкт, люди попросили допомогти – і ми раді були це зробити. Коли працюють однодумці, виходить гарний продукт – ми це бачимо на прикладі дитячого садочка, – сказав керівник «Житлобуду-2» Леонід Стефанович, вручаючи символічний ключ завідувачці дитячого закладу Тетяні Кислюк.

До речі, будівельники не тільки вчасно та якісно виконали роботу, але й зекономили для бюджету понад 350 тисяч гривень. Для інших це може бути наукою: можна сидіти, скласти руки і говорити, що грошей немає, а можна, як у Заріччі, помаленьку, крок за кроком, будувати необхідні для села об’єкти.

Наталка СЛЮСАР, Волинська область


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися