Медаль «За мужність і героїзм» вручили ковельському школяреві
Волинь

Медаль «За мужність і героїзм» вручили ковельському школяреві

12 березня 2018, 14:10
0
0
Сподобалось?
0

Медаль «За мужність та героїзм» 15-річному підлітку з міста Ковеля Максиму Павловичу,сьогодні,12 березня, вручив начальник Управління ДСНС України у Волинській області Володимир Грушовінчук, -інформує прес-служба УДСНСУ в області

Пригода трапилася 15 лютого у Ковелі. 15-річний Максим Павлович рибалив на водосховищі, коли почув крики про допомогу, а за мить побачив, як в ополонці борсається дитина – 8-річний школяр Максим Покрова. Підліток наблизився до ополонки поповзом і подав хлопчикові сокиру, яку брав для прорубування льоду. Той ухопився за неї, а за інший кінець юний рятівник витягнув потерпілого на товщу криги. Опісля хлопці відповзли на безпечну відстань, а тоді зіп’ялися на ноги і поспішили до берега. Максим Павлович і далі не залишив врятованого тезку: зняв з нього мокру куртку, одягнув свою і негайно відвів додому.

«Випадки рятувань людей пересічними громадянами ніколи не лишаються поза увагою професійних рятувальників, – наголосив Володимир Грушовінчук. – Максим Павлович діяв правильно і сміливо, завдяки чому вдалося врятувати дитяче життя. Сподіваюся, що у майбутньому юний рятівник поповнить лави пожежно-рятувальної служби».

Юний рятувальник навчається в 9-му класі Ковельської ЗОШ № 9, а врятований Максим Покрова – учень 2-го класу школи № 5. Хлопчикам вручили подарунки: герою, Максиму Павловичу вудочку, а маленькому Максиму Покрові -м’яча. Володимир Грушовінчук повідомив, що за цю хоробрість хоче подати Максима Павловича до всеукраїнської акції «Герой-рятувальник року».


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися