Волиняни вшанували пам’ять митрополита Ніфонта
Волинь

Волиняни вшанували пам’ять митрополита Ніфонта

20 березня 2018, 11:00
0
0
Сподобалось?
0

Вечір пам’яті архіпастиря Української Православної Церкви, митрополита Волинського і Луцького Ніфонта відбувся 19 березня у палаці культури Луцька. 22 березня виповнюється рік, як він відійшов у Вічність, - пише «Волинська правда».

Вечір, як зауважив його ведучий протоієрей Сергій Ющик, є своєрідним «вінком пам’яті», що складається зі спогадів про митрополита Ніфонта та улюблених цим архіпастирем духовних піснеспівів.Присутні переглянули документальний фільм про життєвий шлях та церковне служіння митрополита Ніфонта “Батюшка”.

Майже 25 років владика керував Волинською єпархією Української Православної Церкви. З 1977 до 1990 року владика Ніфонт був настоятелем Свято-Троїцького храму села Рудка-Козинська Рожищенського району Спогадами про владику поділилися його односельчани з села Галина Воля Старовижівського району – журналіст і письменниця Олена Чабан та однокласниця владики Надія Міндер. Олена Чабан є автором вже семи книг про владику Ніфонта.

За час перебування на Волинській кафедрі владика Ніфонт рукоположив більше сотні священиків, які майже усі були випускниками відродженої у 1990 році Волинської духовної семінарії.

На вечорі звучали піснеспіви у виконанні чоловічого хору семінарії, хору храму Всіх святих Землі Волинської “Волинські дзвони”, молодіжного хору Свято-Пантелеімонівського храму “Уміленіє”.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися