На Волині провели унікальну операцію на відкритому серці
Волинь

На Волині провели унікальну операцію на відкритому серці

22 вересня 2019, 10:07
0
1
Сподобалось?
1

Федора Глущука з села Гута Ратнівського району оперували протягом 6-ти годин. Серце пацієнта примусово зупиняли на 1,5 години, щоб перезапустити його знову.

Про це повідомляють у сюжеті Суспільного Волині.

65-річний Федір Кіндратович, якому зробили операцію на відкритому серці, посміхається на лікарняному ліжку і готується до виписки.

«Добре почуваюся. Ходжу вільно, трохи є задишка, але це таке... Малися на Луцьк везти, але сказали, що в Ковелі таке роблять. То я й погодився», - каже чоловік.

Операцію впродовж шести годин робили 4 хірурги та допоміжний медперсонал Ковельської районної лікарні.

«Перед операцією — і він переживає, і я переживаю, як там воно буде... Слава богу, все добре обійшлося. Добрі сестри в реанімації, дуже добре поставилися, не відходили», - каже дружина Федора Глущука Світлана.

Юліан Голиклікар-анестезіолог Ковельської ЦРЛ: «В Ковельському МТМО провели першу операцію на відкритому серці  в умовах штучного кровообігу. Це  унікальна операція такого рівня складності в умовах районної лікарні. До цього такі операції проводилися лише в спеціалізованих кардіологічних центрах та спеціалізованих лікарнях».

Кардіохірург Володимир Мороз з Тернополя керував процесом в операційній.  Разом із львів’янином Романом Домашичем вони оперують 7 років.




Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися