На Волині новий владика римо-католицької церкви
Волинь

На Волині новий владика римо-католицької церкви

19 травня 2014, 15:11
0
-1
Сподобалось?
-1

17 травня відбувся урочистий інґрес єпископа Віталія Скомаровського до кафедрального собору святих апостолів Петра і Павла в Луцьку. 12 квітня Папа Франциск призначив владику Віталія ординарієм Луцької дієцезії. До цього дієцезією керував апостольський адміністратор єпископ Станіслав Широкорадюк, якого зараз призначено ординарієм Харківсько-Запорізької діє цезії, повідомляє офіційний сайт Луцької діє цезії римо-католицької церкви

На урочистостях з нагоди інґресу були присутні високодостойні гості: апостольський нунцій архієпископ Томас Едвард Ґалліксон, митрополит львівський архієпископ Мєчислав Мокшицкі, єпископи Римсько-Католицької Церкви в Україні та із-за кордону, а також представники ієрархії Православної та Греко-Католицької Церков, в тому числі владика володимир-волинський єпископ Матфей (УПЦ КП) і екзарх луцький єпископ Йосафат Говера (УГКЦ). Також в урочистостях прийняло участь понад 60 священиків, велика кількість ченців та черниць, численні вірні з Луцької дієцезії та гості.

Перед початком літургії апостольський нунцій зачитав текст папської булли про призначення єпископа Віталія ординарієм Луцької дієцезії і вручив йому пасторал - символ пастирської влади.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися