У яких випадках показана резекція шлунку та як проводиться операція?
Волинь

У яких випадках показана резекція шлунку та як проводиться операція?

27 жовтня 2023, 15:37
0
0
Сподобалось?
0

Хірургічне втручання з видалення частини шлунку називається резекцією. Резекція шлунка проводиться у випадку злоякісної пухлини чи ураження органа іншими захворюваннями, коли консервативне лікування недієве. Цю операцію проводять в клініці Оксфорд Медікал. Попередньо лікар збирає анамнез, призначає комплексне обстеження і лише після цього визначає доцільність проведення хірургічного втручання, вибирає метод та визначає обсяг резекції.

Покази до проведення резекції шлунку

Резекція шлунку призначається лише після численних діагностичних процедур, аналізів. Показами до проведення резекції є:

  • ● рак шлунку, доброякісні новоутворення;
  • ● ожиріння (оперативним шляхом зменшується розмір шлунку, завдяки чому ризик переїдання знижується);
  • ● синдром Золінгера-Еністона;
  • ● перфорація стінок шлунка;
  • ● виразки шлунка, які не лікуються традиційними методами та часто рецидивують;
  • ● гіпертрофічний пілоричний стеноз.

За наявності показів до проведення операції призначається гастроскопія, біопсія, КТ з контрастом. За декілька днів до резекції пацієнт повинен здати аналіз крові та сечі для того, щоб підтвердити відсутність показів до проведення операції.

Особливості проведення резекції шлунку

Резекція шлунку може проводитися двома методами: лапароскопічним та лапоратомним. Перший — найменш травматичний, передбачає проведення трьох проколів у черевній порожнині. Через ці проколи вводяться хірургічні інструменти та обладнання, яке транслює все на монітор у збільшеному в десятки разів розмірі. Це дозволяє хірургам виконувати всі дії з ювелірною точністю. Саме лапароскопія використовується для резекції шлунку у більшості пацієнтів.

Лапоратомний метод застосовується лише у випадках, коли пухлина чи інше ураження шлунку знаходиться у місці, куди неможливо дістати, використовуючи лапароскопічний метод. Він передбачає великий розріз черевної порожнини 18-20 см, через який виконується видалення ураженої частини шлунку та створення анастомозу (його формують із пошкодженої ділянки шлунку, імітуючи природну форму органу, лише зменшену в декілька разів, вона потрібна для забезпечення природного процесу травлення).

Необхідний метод резекції визначають хірурги після детальної діагностики, визначення наявності протипоказів. В обох випадках оперативне втручання відбувається під загальною анестезією, пацієнта вводять у сон та пробуджують лише після закінчення операції в післяопераційній палаті.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися