Де на Волині запрошують до резиденції Святого Миколая
Волинь

Де на Волині запрошують до резиденції Святого Миколая

4 грудня 2023, 15:54
0
0
Сподобалось?
0

У міських територіальних громадах на території Волині до Дня святого Миколая, який цьогоріч Україна відзначає 6 грудня за новим календарем, запрацюють святкові резиденції.

Суспільне зібрало інформацію про локації та як вони діятимуть.

Луцьк

У місті Луцьку, як і торік, до свята запрацює резиденція Святого Миколая в укритті на проспекті Волі, 2 (вхід через артгалерею "Образ"). Вхід на локацію безплатний, також вітається донат на ЗСУ.

Резиденція працюватиме з 6 до 10 грудня щоденно з 14:00 до 20:00. У випадку відключення електроенергії резиденція працюватиме: на локації є ліхтарики, які освітлюватимуться приміщення.

Як інформують організатори, у резиденції діти зможуть поспілкуватися зі Святим Миколаєм, розповісти про свої мрії, передати лист із побажаннями та сфотографуватися. Для груп від п'яти до 15 людей слід попередньо записатися за номером +380961247697 для узгодження дати та часу.

"Якщо хочете, щоб ваша дитина отримала попередньо підготовлений вами подарунок — попередьте про це організаторів та обговоріть деталі. Якщо хочете передати подарунок іншій дитині з-поміж незахищених верств населення — у резиденції буде така можливість", — зазначають організатори.

Ще одна резиденція святого Миколая в обласному центрі Волині запрацювала на вулиці Задворецькій, 4 поблизу податкової інспекції, повідомила у соцмережах луцька волонтерка Тетяна Потоцька-Євчук.

Аби потрапити на локацію, потрібно попередньо зареєструватися за номером телефону +380679002097. Резиденція діятиме 1-3 грудня з 12:00 до 15:00.

"Чудотворець із радістю прийме кожного у своєму затишному будиночку. Спеціально для вас Миколай та його Ельф проведуть свою найкращу розважальну програму з конкурсами й танцями", — зазначили організатори.

Володимир

У Володимирі святкове відкриття резиденції святого Миколая відбудеться 6 грудня у Центрі культурних послуг (колишній РБК). Локація працюватиме з 11:00 до 18:00, повідомили в міськраді.

Для дітей та дорослих цього дня запланували святкову програму, зокрема зустріч зі Святим Миколаєм, під час якої діти отримають подарунки та можливість поспілкуватися й сфотографуватися із чудотворцем, музичні виступи дитячої студії естрадного вокалу Crystal Voice, танці від місцевого колективу Sierra Crew, а також ярмарок майстрів народної творчості.

Нововолинськ

У місті Нововолинську до 5 грудня на майдані Незалежності безплатно працюватиме будинок Святого Миколая. У будиночку є скринька для донатів за бажанням на підтримку захисників, повідомили в міськраді.

1 грудня у святковій резиденції зустрічали перших відвідувачів.

Жителі громади можуть прийти з дітьми щодня з 16:00 до 20:00, аби сфотографуватися з казковими персонажами та написати лист Миколаю Чудотворцю.

Урочисте відкриття резиденції відбудеться 6 грудня о 17:00, де наймолодших жителів у будиночку чекатиме Святий Миколай. Святковий персонаж чекатиме на дітей впродовж двох днів — 6 та 7 грудня.

Ковель

У місті Ковелі до 6 грудня планують відкрити "Хатинку святого Миколая", розповіла телефоном секретар міської ради Оксана Багнова. Ця локація діятиме в Палаці учнівської молоді імені Івана Франка, що на вулиці Незалежності, 100. За яким графіком працюватиме — поки точно невідомо.

Зі слів посадовиці, хатинку цього року будуть встановлювати у приміщенні, торік "Садибу Святого Миколая" встановлювали на вулиці.

"У хатинці буде сидіти Миколай, діти зможуть з ним поспілкуватися, розказати вірш, загадати бажання. Також поруч буде ялинка і можна сфотографуватися", — сказала Оксана Багнова.

Чи є інші резиденції святого Миколая у територіальних громадах в області запитали в директора департаменту культури, молоді та спорту Волинської облдержадміністрації Олександра Хвіщука. Зі слів посадовця, такої інформації від громад не зібрали.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися