Центр реабілітації  атовців у Луцьку таки буде
Волинь

Центр реабілітації атовців у Луцьку таки буде

14 травня 2018, 13:15
0
0
Сподобалось?
0

Депутати Луцькради, після тривалих обговорень та блокування роботи, таки виділили 5 млн грн для початку робіт з реконструкції частини приміщення КЗ «Луцький центр первинної медико-санітарної допомоги», де планують облаштувати Центр реабілітації учасників АТО. Про це стало відомо під час сесії міськради  14 травня, -пише Волинь Post.

До сесійної зали ще до початку сесії прийшло кілька десятків атовців. Під час розгляду перерозподілу коштів бюджету озвучили пропозицію - зменшити видатки на капремонт доріг обсягом 5 млн грн та ці кошти спрямувати на реконструкцію центру.

Головний лікар КЗ «Луцький центр первинної медико-санітарної допомоги»  Ігор Гнетньов розповів, що необхідність створення центру виникла ще 3 роки тому. Приміщення, запропоноване для центру- колишнє водолікування на базі першої поліклініки. Сформоване в межах 1-го поверху. Проект центру передбачав добудову ще одного поверху. У центрі реабілітували б бійців та проводили роботу із посттравматичним стресовим розладом вигляді амбулаторної підтримки бійців та їх сімей.

Відомий психолог Олена Зверєва, яка вже протягом 4 років працює із атовцями, констатувала,
що лише протягом минулого тижня трапилося 3 випадки самогубства учасників АТО як наслідок аутоагресії. Тому вона додала, що сподівається на правильне рішення стосовно цього питання.

Очільник Луцької міської організації Спілки воїнів АТО Волині Олег Кобилинський зауважив, що Військовий шпиталь заповнений пораненими, у госпіталі велика черга з учасників АТО. Коли говорять про дороги, то бійці навіть не певні, що через 3 роки зможуть ходити.
Як результат суперечок – запропоновано  зняти 5 мільйонів гривень не з ремонту доріг, а з ремонту прибудинкових територій. Депутати підтримали цю пропозицію, тож 5 млн грн спрямують на реконструкцію приміщення.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися