У Луцьку закликали ВР на державному рівні шанувати жертв трагедії українців  «Закерзоння»
Волинь

У Луцьку закликали ВР на державному рівні шанувати жертв трагедії українців «Закерзоння»

29 квітня 2018, 20:05
0
0
Сподобалось?
0

У неділю,  29 квітня,  на Меморіальному комплексі “Вічна слава “Луцька відбулися скорботне віче та покладання квітів до пам’ятного знаку скорботи за українцями Холмщини, -повідомляє Волинська правда.

Вшанували пам’ять замордованих, вбитих та депортованих українців Холщини, Надсяння, Лемківщини, Бойківщини та Підляшшя представники влади та громадськості, а також учасники Волинської обласного ветеранського громадсько-культурного товариства “Холмщина”.

Заупокійну Літію за спокій душ невинно вбитих та загиблих в часі депортації з рідних земель українців відслужив настоятель храму Холмської ікони Божої Матері  і декан Луцького деканату УПЦ КП протоієрей Михайло Онищук.

Заступник голови Волинської обласного ветеранського громадсько-культурного товариства “Холмщина”Людмила Вальчук зачитала Звернення до голови ВР із закликом на державному рівні шанувати жертв трагедії українців Холмщини та інших територій так званого “Закерзоння”. Також у Зверненні міститься вимога провести парламентські слухання та надати статус депортованих жертвам цих подій. “Пропонуємо встановти 9 вересня Днем пам’яті жертв українців Закерзоння”, – додала Людмила Вальчук.  Присутні одноголосно підтримали Звернення.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися