На Закарпатті є будинки з привидами
Закарпаття

На Закарпатті є будинки з привидами

16 червня 2016, 10:46
0
0
Сподобалось?
0

Закарпаття славиться не тільки своїми виноградниками, горами, а й містичними місцинами. Приміром, про будинки з привидами у селі Драчино та Керецьки Свалявського району вам розповість кожен місцевий житель.

У Драчині будинок з привидами зовсім не схожий на закинуті моторошні хатини – це великий сучасний дім, який перепродувався уже кілька разів. Тут давно ніхто не живе, «лише чортівня». Люди переказують, що збудували його на могилі дівчинки. Інші розповідають, ніби тридцять літ тому на цьому місці розбилося на смерть молоде подружжя з маленькою дитинкою. Тепер уночі в кімнатах чути плач дівчинки, яка блукає помешканням і влаштовує гармидер. Дехто запевняє, що у вікнах запалюється світло і видно постаті чоловіка та жінки з немовлям. А місцеві чоловіки з тих легенд лише сміються: мовляв, господарі на заробітках, тому й вигадали байку про привидів, щоб злодії не внадилися до хати. Так це чи ні, але що багато аварій трапляється на цьому місці, то це факт.

Їдемо цією трасою далі – у село Керецьки: тут теж, кажуть, примари водяться. Зупиняємося біля гурту людей, які зібралися в неділю погомоніти.

– У селі є будинок з привидами? – цікавимось. – Айно, айно, – ствердно закивали головами і жінки, і чоловіки. Тут його називають «дім на горі». Розповідають, що сім’я звела велику хату на місці єврейського кладовища. Оселились, але змогли прожити лише місяць: щоночі щось падало, гриміло, долинали дитячі голоси. Тепер той будинок господарі намагаються продати, але марно. Хоча власниця, у якої хотіли розпитати про дивні речі, з посмішкою заперечила: «Ніяких привидів у нас нема».

Містичних місць на Закарпатті безліч, особливо в десятках замків, у кожного з котрих своя цікава легенда. Завдяки великому попиту на все паранормальне, тепер у регіоні поширений демонологічний туризм, який приваблює людей. Науковці проводять екскурсії до Чорного лісу в Мукачівському районі, на Скалу любові, традиційною стала екскурсія на Геловін в Ужгород. Своєрідні «в гості до чортівні» нині у моді в цілому світі, путівки по місцях «проживання» привидів розкуповуються, як на фешенебельні курорти, а бізнесмени навіть скуповують містичну нерухомість.

Олена ПАВЛЮК,

Закарпатська область


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися