У Ростові-на-Дону рухнув Боїнг з пасажирами, які поверталися з Арабських Еміратів
Світ

У Ростові-на-Дону рухнув Боїнг з пасажирами, які поверталися з Арабських Еміратів

19 березня 2016, 17:05
0
0
Сподобалось?
0

Сьогодні вночі у російському Ростові-на-Дону зазнав падіння пасажирський літак Boeing-737. Він виконував рейс Дубай – Ростов-на-Дону. На борту були пасажири 9 країн.

За інформацією порталу Flightradar24, який відслідковує маршрути літаків по всьому світу, це повітряне судно спробувало здійснити посадку в аеропорту Ростова-на-Дону близько першої години ночі. Борт знизився приблизно до 500 метрів, однак потім набрав висоту і пішов на друге коло.

Через дві години пілоти спробували здійснити повторну посадку, але зробити це знову не вдалося, і літак вдруге почав набирати висоту. Після того, як Boeing-737 досяг висоти 1200 метрів, він почав різко знижуватися і впав.

Напередодні диспетчерська служба аеропорту кілька разів попереджала пілотів всіх літаків, що летіли в Ростов-на-Дону, про погану погоду. В аеропорту незадовго до Boeing-737 тричі намагався приземлитися літак «Аерофлоту» з Москви, однак пілот прийняв рішення не сідати на смугу і змінити курс у аеропорт Краснодару. В той же час, успішно здійснили посадку два літаки: о 1:23 приземлився літак із Москви, а о 1:28 — літак «Уральських авіаліній» Худжанд — Ростов-на-Дону.

Тож однією з основних причин, через яку сталася катастрофа, експерти називають погані погодні умови. Пориви вітру сягали 30 метрів на секунду. Крім того, літак був заповненим лише на третину, і це, можливо, теж зіграло свою роль – ним було важче управляти при сильному вітрі, ніж коли б він був повним.

Загинули усі: 55 пасажирів та 7 членів екіпажу. Серед пасажирів було і восьмеро українців. Як пише «КП», не повернулася з відпустки сім'я Цегельських із Донбасу. 40-річний Павло Цегельський з 35-річною дружиною Світланою і з 5-річним сином Павлом проживали в місті Свердловську (це окупована територія). Загинула також 24-річна Жанна Андрєєва. Вона родом з Донецька, але останнім часом жила в Києві. Дівчина займалася дизайном дитячого одягу. Перед тим, як відправитися в Емірати, Жанна заїхала до рідного Донецька. Побула там, а потім полетіла в Дубаї.

У Boeing загинула 25-річна харків'янка Анна Сергєєва. Дівчина працювала в ОАЕ, за словами її знайомих, приблизно півроку тому їй запропонували роботу візажиста.

Серед загиблих українців – Валентина Соміна, 1948 року народження, Володимир Федянін, 1980 року народження, та Тетяна Кравченко, 1965 року народження.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися