Археологи знайшли цвинтар древніх філістимлян
Світ

Археологи знайшли цвинтар древніх філістимлян

11 липня 2016, 10:56
0
0
Сподобалось?
0

Вчені оголосили про те, що вони знайшли цвинтар древніх філістимлян. На разі вони проводять аналізи ДНК та радіо вуглеводний аналіз людських останків, які знайшли в місті Ашкелон, - повідомляє «Преса України».

Як відомо, цей зниклий народ проживав в 1200 – 600 роках до нашої ери на прибережній частині Ізраїлю від сучасного Тель-Авіва до Гази.

Даніель Мастер, керівник наукової експедиції, розповів дана знахідка зможе дати зрозуміти, звідки ж прийшов цей древній народ. 

«Маючи останки 145 осіб, ми сподіваємося не лише дізнатися про їх похоронних традиціях, але і по їх кістках зрозуміти, як вони жили і звідки вони прийшли», - заявив Даніель. Як виявилося, цвинтар знайшли ще у 2013 році, однак все тримали у таємниці через іудеїв, які часто протестують проти археологічних розкопок.

Мова філістимлян належала до індоєвропейської групи, вони займалися торгівлею, не робили хлопчикам обрізання та вживали свинину. «Що цілком зрозуміло, так це те, що вони були чужинцями в цьому семітському регіоні», - припускає Мастер.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися