Подавали шніцель із м’яса... ворогів
Світ

Подавали шніцель із м’яса... ворогів

1 вересня 2016, 12:49
0
0
Сподобалось?
0

В історії людства є чимало жорстоких правителів. На особливу увагу заслуговує постать Жана Бокасса, який у XX столітті обіймав пост імператора Центральноафриканської республіки (ЦАР).  Його ім’я досі навіює жах на жителів країни. Бокасса зробив блискучу військову кар’єру, воював у Другій світовій на боці Франції.

У повоєнний час Жан повернувся в рідну країну і влаштував військовий переворот. Коронація Жана Бокасса обійшлася в 20 мільйонів доларів. Для злиденної країни ця сума прирівнюється до кількох річних бюджетів. Окрім того, Бокасса замовив собі трон, виготовлений із чистого золота. Вага розкішного атрибута влади становила дві тонни.

Імператор дуже любив жінок. Так, у нього було 19 дружин і 77 дітей (без урахування позашлюбних). Великий правитель категорично забороняв своїм дітям пробувати «цукрову свинину» – так називав людське м’ясо. Сам же він обожнював ним ласувати. Особливо якщо філей належав його ворогові. Кухарі імператорського палацу часто змушені були готувати людське м’ясо під різними соусами. Бокасса не соромився пригощати такими стравами дипломатів. Нерідко канібал запрошував на трапези сім’ї убитих людей і цинічно пропонував пригоститися м’ясом їхніх родичів.  Своєю владою Бокасса насолоджувався до 1979 року. Після повалення він потрапив на лаву підсудних. Колишнього імператора звинувачували в скоєнні численних убивств, канібалізмі та зловживанні владою. Спершу його засудили до смертної кари, яку пізніше замінили на 20 років тюремного ув’язнення. На волю він вийшов раніше – згідно із законом про амністію. Помер колишній тиран-людоїд від серцевого нападу.   


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися