Жінки племені Ава годують грудьми... диких звірят
Світ

Жінки племені Ава годують грудьми... диких звірят

23 вересня 2016, 14:02
0
0
Сподобалось?
0

У Бразилії в лісах штату Амазонія живе дивовижне плем’я Ава. Воно намагається подалі триматися від цивілізації, пам’ятаючи ті страшні часи, коли їх предки були рабами. Існування Ава опинилося на межі вимирання: з десятків тисяч людей, що жили тут 500 літ тому, коли на ці землі висадилися португальські колоністи, сьогодні залишилося менше чотирьохсот осіб… Впродовж століть вони були змушені вести кочовий спосіб життя, щоб уникнути геноциду. Так стали майстерними мисливцями, проте втратили сільськогосподарські навички.

Нині справжню втіху в житті люди знаходять у спілкуванні з природою. Хоч Ава змушені харчуватися м’ясом, але тих тварин, що живуть поруч, вони вважають родиною і ніколи не вбивають. Ба, жінки навіть вигодовують диких дитинчат грудним молоком разом з власними синами та доньками, поки ті не виростуть!

Унікальні знімки вдалося зробити фотографу Доменіко Пульезе. Він був вражений: «Ава годують білок і мавп точно так, як годують своїх дітей, грудьми. Вони настільки близькі до природи. Насправді, це навіть не близькість – вони є частиною природи».

За домашніх улюбленців у людей Ава дикі свині, білки і папуги, але улюблені вихованці – мавпи. Вони ніколи не потрапляють на стіл. Полювати за здобиччю чоловіки ходять далеко, аби, бува, не піймати свого вихованця. Адже сприймають його як частину своє сім’ї.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися