Ісаак Спрег
Світ

Цирк потвор

27 грудня 2016, 09:14
0
0
Сподобалось?
0

Ця дикунська забава з’явилася в Англії ще у XVI столітті. Тоді людей з фізичними дефектами – карликів і велетнів, гермафродитів та інших, хто мав дивні захворювання, – розглядали як об’єкт розваги. Вони викликали інтерес у сотень людей. Так виник «цирк потвор». Люди, обділені природою, виставляли вади напоказ – і це викликало у глядачів не лише подив, а й сміх. Артисти отримували за виступи великі гроші. Тож багато хто зі здорових людей свідомо себе калічив.

«Живий скелет». Ісаак Спрег став відомий усьому світу завдяки своїй неймовірній худорбі. Він ріс нормальною дитиною до 12 літ, а потім став стрімко втрачати вагу. Так, у 44 роки при зрості 168 сантиметрів чоловік важив усього 43 кілограми. Причому харчувався надзвичайно добре – щоразу з’їдав удвічі більші порції, ніж здорові мужчини його віку. Ісаак пропрацював у шоу понад 24 роки.

«Чотиринога жінка». Міртл Корбін мала від народження чотири ноги й два жіночих органи. Її чоловік, лікар, дуже любив свою особливу половинку. Вони мали п’ятьох дітей! Двоє народилися з однієї вагіни, троє – з іншої. У цирку жінка заробляла майже по півтисячі доларів у тиждень. І це неабияк поповнювало сімейний бюджет.

«Людина-лев». Поляк Стефан Бібровський мав волосся по всьому тілу. Навіть обличчя було вкрите густою шерстю. Мати не змогла змиритися з особливістю дитини і сама віддала малюка в один з таких цирків. Тут Стефану й дали сценічне ім’я «людина-лев». Коли хлопчик став виходити на сцену, волосся на обличчі вже сягало 20 сантиметрів.

«Чоловік-змія». Ренді усім був відомий під сценічним ім’ям «Чоловік-змія». Він не мав ні рук, ні ніг, а вмів сам дістати з пачки цигарку й підкурити, малював та писав зубами. А як він повзав! Його особливість дуже тішила глядача. Здавалося, таке серйозне каліцтво мало би зробити людину нещасною. Та тільки не Ренді. Чоловік двічі був одружений та мав шестеро дітей.

«Півхлопця». А Джонні Екхард, навпаки, народився без нижньої частини тіла. Він навчився ходити на руках і мріяв, як виросте, стати проповідником. Однак спокуса заробляти шалені гроші на своєму каліцтві перемогла – і Джонні влаштувався у цирк. Для нього спеціально змайстрували мініатюрні гоночні автомобілі, на яких він влаштовував шоу.

 

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися