За 33 тижні француз об’їхав 33 країни
Світ

За 33 тижні француз об’їхав 33 країни

8 травня 2014, 07:10
0
0
Сподобалось?
0

Незвичайну мандрівку здійснив 26-річний інженер аеронавтики із Франції Ян Лахнер. За 33 тижні хлопець об'їхав 33 країни світу та спробував себе у 33 різних професіях. Він працював лісником у Фінляндії, археологом у Греції, ювеліром у Литві...

У подорож Ян Лахнер подався, аби пізнати чужоземні країни, їх культуру та дізнатися, чим ще, окрім аеронавтики, він міг би займатися у житті. На підготовку мандрівки хлопець витратив цілий рік: складав план маршруту, підшуковував житло, тимчасову роботу за кордоном. Обдумуючи перелік держав, у яких планував побувати, Ян обирав найтиповіші для них професії. Щоправда, більшість роботодавців відмовлялися брати іноземця без досвіду та знання мови. Першим тимчасовим місцем роботи для француза стало риболовне судно на Мальті, куди він влаштувався рибалкою. Зійшовши на корабель, Ян захворів на морську хворобу, проте швидко пристосувався до коливань на хвилях. У морі йому довелося працювати цілодобово: ловити рибу, сортувати її та складати у морозильні камери. За словами французького мандрівника, одного тижня достатньо, аби зрозуміти умови праці та спосіб життя представників тієї чи іншої професії.
Протягом своєї подорожі хлопець був учителем фламенко в Іспанії, радіоведучим у Бельгії, ріелтором у Люксембурзі, автомеханіком у Норвегії, пекарем у Ліхтенштейні, акваріумним аквалангістом у Великобританії, туроператором на Кіпрі, барменом в Ірландії... На свою задумку хлопець витратив понад 10 тисяч доларів. Хлопець планує написати книгу, у якій розповідатиметься про його незабутній досвід.
Підготувала Марія МАРТИНЮК


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися