Сусіди путіна живуть на Рубльовці у бараках
Світ

Сусіди путіна живуть на Рубльовці у бараках

5 травня 2022, 12:09
0
0
Сподобалось?
0

Царі тут полювали, комуняки розкошували

Здавна Рубльовський шлях вважався царським. На соколине полювання любив їздити Іван Грозний. Цією дорогою у паломницьку подорож до монастиря у Звенигороді пішки прошкували перші царі Романови, а потім Петро І, Катерина ІІ. У кінці XVIII століття вздовж дороги стали будуватися «імєнія» - тут оселилися 16 княжих і чотири графські родини, зокрема, Юсупови, Шувалови, Голіцини.

Після революції на Рубльовці збудував дачу Сталін, а по сусідству - його соратники Мікоян, Дзержинський, Ворошилов. У 1930-х роках тут зводили державні дачі для вищих чиновників, керівників НКВС, письменників, вищих посадових осіб держави. На Рубльовці серед лісів на свіжому повітрі у пансіонатах та санаторіях відпочивала радянська еліта. До кінця 1950-х років в’їзд на Рубльовське шосе був перекритий шлагбаумом - нащо цікавим простим громадянам бачити розкішне життя їхніх вождів?

300 тисяч доларів за сотку

Після розвалу Союзу Рубльовка стала неофіційною назвою підмосковних селищ, розташованих поблизу Рубльово-Успенського шосе. Це одна з перших трас, на яких встановлено відеоспостереження і нижня підсвітка. Лісисті береги Москви-ріки швидко приватизували зірки шоу-бізнесу, політики, магнати. На Рубльовці найдорожча земля у Росії - сотка коштує близько 300 тисяч доларів! До речі, один з будинків у 2008 році входив у п’ятірку найдорожчих садиб у світі! Є там резиденції путіна, медвєдєва, мера москви лужкова, співака Бориса Моїсеєва, телеведучої, політика Ксенії Собчак та багатьох інших знаменитостей.

Носять воду відрами, сміття викидають посеред двору

Та лише за десять хвилин ходьби від резиденції путіна у Ново-Огарьово є інша Рубльовка - з нещасними росіянами, які бідують і животіють у бараках. Сусіди путіна живуть на Рубльовському шосе у селищі Усово. Тут панують не розкіш і багатство, а антисанітарія і бруд. Потрапляєш ніби у дореволюційні часи. Серед двоповерхових бараків стоїть сморід, бо надворі розкидане сміття, якийсь чоловік навіть не підходить до контейнера, а кидає кульок просто на дорогу.

У дерев’яній двоповерховій халупі ніколи не було каналізації, водопроводу, тут миються, як за царя Гороха. Будинки будувалися як бараки для робочих, які мали знести ще у вісімдесятих.

- Вікна відкрити не можна, бо вони просто впадуть. Води немає, носимо відрами з колонки. Спочатку у кориті миєш голову, потім другу частину, потім третю. Ще недавно ходили по земляній підлозі. У під’їзді немає батарей, - скаржиться струнка моложава Татьяна Власова, якій років за сорок. - Туалет у дворі. Я раз провалилася у фекалії.

Єдиний плюс для жильців - це дах над головою. Тож у відчаї люди написали на стінах: «Нищие и безправные задворки Рублевки, терпим угрозы, унижения». А раптом такі, як скабєєва, що верещить на телебаченні про хвалене життя у росії, побачить це жебрацьке існування? Адже капремонту тут не було ніколи, хоча у платіжках регулярно приходять рахунки. А бюджет цього району становить 1 мільярд 200 мільйонів рублів!

- Да нам даже чудно жить на Рубльовке в такіх условіях в ХХІ веке, - журиться старша жінка Зоя Сичова.

Інший мешканець Рубльовки мешкає неподалік у… гаражі серед хламу і залізяччя. «Отак і живемо», - гірко посміхається. Слухаєш цих людей, дивишся сюжет про їхнє життя і дивуєшся: скаржаться на владу й самі водночас її знову обирають. А потім їхні внуки-солдати вражаються, що в українців навіть у селах є асфальт і цегляні будинки. Бо українці не звикли сподіватися на чиновників, а десятиліттями тяжко трудяться в Італії, Іспанії, Польщі, щоб жити по-людськи. А росіяни, незважаючи на біду, мізерні пенсії, палко підтримують свого путіна. Алкаші, які ледве тримаються на ногах, гордо погрожують кулаками: «Он поднял нашу мощь. Ми щас самая крутая страна в мірє!». Інша росіянка, пенсіонерка, з «нєвозмутімим ліцом» переймається за європейців: «А што в другіх странах творіцца. Сколько там ніщіх, бєдних людей». Коли журналіст цікавиться, у яких країнах вона встигла побувати, гордо відповідає: «Я нігдє нє била, я на родном тєлєвідєніі віжу».

Юлія ШЕВЧУК


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися