Свиня-художниця заробила більше мільйона баксів
Світ

Свиня-художниця заробила більше мільйона баксів

31 березня, 13:00
0
0
Сподобалось?
0

У Південній Африці померла 8-річна свиня на ім’я Пігкассо. Вона «заробила» на своїх картинах більш ніж 1,2 мільйона доларів. А у 2018 році стала першою твариною-художником, чиї роботи представили на художній виставці.

Талант свині до малювання помітила зоозахисниця Джоан Лефсон, яка і врятувала Пігкассо від загибелі на скотобійні ще в травні 2016 року. Вона й назвала свиню на честь відомого художника Пабло Пікассо.

«Пігкассо перетворилася би на шматок бекону в шестимісячному віці. Натомість її вдалося врятувати, й вона піднялася, щоб надихнути мільйони людей переглянути своє харчування завдяки своєму надзвичайному таланту», – зазначила жінка.

Творчі нахили майбутньої художниці були виявлені випадково: господиня забула малярні пензлі в клітці, а пізніше звернула увагу, що свиня спробувала щось намалювати. Тварина вкрай дбайливо ставилася до пензликів, хоч гризла всі предмети, які потрапляли у її клітку. Тож коли свинка навчилася тримати пензлик у зубах, перед нею поставили полотно. Кожну свою роботу свиня підписувала, вмочуючи морду в червону фарбу.

У 2018 році вона стала першою твариною-художницею, яка провела персональну виставку на набережній у Кейптауні (Південна Африка). Потім їй організували ще декілька виставок у Нідерландах, Німеччині, Франції, Китаї та Великій Британії. Також Пігкассо уклала угоду зі швейцарською годинниковою компанією Swatch – роботу використали на циферблаті лімітованої серії годинників компанії вартістю 120 доларів.

2021-го року її картину «Дика і вільна» продали німецькому покупцеві за понад 25 тисяч доларів, встановивши офіційний світовий рекорд із продажу найдорожчого витвору мистецтва, будь-коли намальованого твариною. Аукціон за «свинський шедевр» тривав три доби. 

«Це не лише свідчення її надзвичайної креативності та інтелекту, але й те, що зібрані кошти також допомагають і підтримують ферму, де вона жила. Ці кошти також підтримують інші благодійні організації», – розповіла Лефсон про те, на що тратять заробіток свині.

Власниця тварини розповідала, що перед смертю Пігкассо кульгала на обидві задні ноги через кальцифікацію нижнього відділу хребта.

«Ми дуже засмучені, що з життя пішла така постать, що надихає. Але ми вдячні за її прожите життя та ті глибокі зміни, які вона зробила», – сказала Джоан Лефсон.

Марта ДИМИДІВСЬКА


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися