Якою буде погода взимку — народні й офіційні синоптики розійшлися у прогнозах
Актуально

Якою буде погода взимку — народні й офіційні синоптики розійшлися у прогнозах

17 жовтня 2016, 10:06
0
0
Сподобалось?
0

Останнім часом українці дуже цікавляться, якою буде погода взимку. Ажіотаж пов'язаний, як не дивно, із подорожчанням тарифів на тепло – чим холоднішою буде погода, тим більші витрати вона принесе. Тож чи вдасться Україні та українцям зекономити взимку 2016-2017 років.

За словами заступника директора Укргідрометцентру Анатолій Прокопенко, очікується, що середня температура в зимові місяці буде вищою від норми. Він нагадав, що і попередні зими були досить теплими, а найбільш холодна зафіксована в 2009 році. Нинішньою зима принесе загалом близько 20 насправді холодних днів. «У цьому році ми не очікуємо таких сильних похолодань. Я думаю, що найбільш низькі температури будуть короткочасно в межах 20-25 градусів морозу. В окремих пунктах холод може досягати 30 градусів», - зазначає Прокопенко. У зв'язку з теплою зимою варто чекати сильних снігопадів, заметів та ожеледиці.

Народні синоптики, зокрема й Леонід Горбань, навпаки впевнені, що цієї зими слід очікувати куди більших морозів, ніж у попередні роки. Передбачається, що підготовка до холодів почнеться уже в листопаді, на який припадуть і перші снігопади. Грудень, буде помірковано морозним, середня температура повітря обіцяє не падати нижче -13 – -15 градусів з Цельсієм. Основні морози припадуть на середину місяця. Ближче до нового року, як завжди, станеться невеличке потепління та збільшаться опади, головним чином у вигляді мокрого снігу. У січні 2017 року погода буде найхолоднішою за всі місяці наступаючої зими. У першій половині січня прогнозуються сильні опади, температура опуститься 15-19 градусів морозу. Друга половина місяця принесе з собою серйозні морози, опадів буде мало. Наприкінці січня варто очікувати невеликого потепління, яке принесе з собою мокрий сніг. Лютий буде утримуватися у межах температурної норми, та все ж буде холоднішим ніж у попередні роки. На початку місяця температура буде доволі помірною як для зими, снігопади, що почнуться в кінці січня, будуть продовжуватись і в першій половині лютого. Але у другій половині місяця слід очікувати серйозного похолодання на 4-5 градусів порівняно з середніми січневими температурами. Зима зачепить і початок першого весняного місяця Березня.

Слід відзначити, що прогнозувати погоду стає усе складніше. Це підтверджують і синоптики. Причина у втручанні людини у природу, тому й народні прикмети діють не так точно, як колись. Якою ж буде зима насправді уже зовсім скоро побачимо.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися