Відбувся вечір пам’яті волинського журналіста й сатирика Феодосія Мандзюка
Актуально

Відбувся вечір пам’яті волинського журналіста й сатирика Феодосія Мандзюка

24 вересня 2021, 16:11
0
1
Сподобалось?
1

У Волинській обласній бібліотеці імені Олени Пчілки відбувся вечір пам’яті «Феодосій Мандзюк – митець з волинського родоводу». 25 вересня відомому волинському письменнику – автору 32 книжок, сатирику, журналісту та краєзнавцю виповнилося б 70 років.

Феодосій Мандзюк був справжнім сільським самородком. Народився у Гектарах Горохівського району у родині ланкової та столяра. Маленький Феодось тягнувся до наук, а улюбленою його розвагою була гра у шахи.


Про життя Феодосія Мандзюка теплими спогадами поділилися друзі, рідні, односельчани та колеги.

– Ми разом з ним пройшли по життю сорок років. Були різні ситуації: веселі, смішні і не дуже. Це був найближчий мій друг, з яким завжди можна було про все поговорити. Він був дуже розважливий. «Ти не спіши, не психуй, вичекай і все налагодиться», - радив мені Федось. І це мені дуже допомагало, – згадує про свого найкращого друга шеф-редактор «Вісника+К» Євген Хотимчук.

Письменник і журналіст Віктор Мазаний з Рівного розповів про студентські роки Феодосія Мандзюка, з яким у студентські роки жив разом у гуртожитку.

– Якось звільнилося місце власкора по Волині у всеукраїнський газеті «Молодь України». І я запропонував редактору на посаду саме Федося. Посада передбачала не лише відмінні журналістські якості, а й відмінні людські якості. І у Федося все це було. У нього все чудово виходило і багатьом від допоміг у пошуку правди, – каже Віктор Мазаний.

Також чималу частку свого життя Феодосій Григорович віддав роботі у газетах «Волинь», «Вісник+К» та був редактором «Луцького замку».

На вечорі пам’яті звучали твори Феодосія Мандзюка: ліричні вірші, уривок з книги «Легенди старого Луцька» та гумор, який був однією з візитівок Костя Волиняки – таким псевдонімом він підписував свої сатиричні речі. Феодосій Мандзюк намагався сміятися завжди, хоч інколи йому було зовсім невесело. Хоч минули роки, але сатира Кості Волиняки не втрачає актуальності.

Виступи учасників вечора доповнював відео-фотоальбом, який демонстрували з великого екрану.


Також гості отримували від організаторів подарунок – книгу «На добру згадку… Феодосій Мандзюк». У ній вміщені спогади рідних, друзів і колег, окремі твори, світлини про життя і діяльність.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися