Минуло пʼять років, як перестало битися серце  Костя Волиняки
Волинь

Минуло пʼять років, як перестало битися серце Костя Волиняки

20 грудня 2020, 20:24
0
0
Сподобалось?
0

Дванадцятого грудня минуло рівно пʼять років, як перестало битися серце талановитого гумориста, високопрофесійного журналіста, доброї світлої людини, колишнього заступника редактора газети «Вісник+К», редактора гумористичної газети «Нате», а також – «Луцький замок» Феодосія Мандзюка.

Усі, хто хоч трошки знайомий з його творчістю, не можуть не захоплюватися легким, воістину народним стилем сатиричних та гумористичних творів цього самобутнього автора. Його гуморески, бувальщини читаються на одному диханні, вони смішні та веселі, додають хорошого настрою. Бо поет завжди знаходив влучне слово, образне порівняння.

Окрім гумору, Феодосій Григорович досліджував і писав на краєзнавчу тематику, зокрема, багато – про наш древній Луцьк. А це треба було перелопатити гори архівних матеріалів, опрацювати їх, мудро подати.

І журналіст Мандзюк був блискучий. У його творчості поєднувався глибокий аналіз і вміння дохідливо й просто донести думку до читача. Мова завжди була образною, багатою. Особливо вдавалися історичні матеріали. Феодосій Григорович багато писав про цікавих людей.

Я мав щастя близько знати його. Це був мій найкращий друг. Абсолютно різні за характерами, ми завжди знаходили порозуміння, спільну мову. На Федося можна було опертися, почути від нього мудру пораду, отримати підтримку.

Дорогий друже, мені так тебе не вистачає. Чому, чому ти так рано пішов назавжди? Болить душа, болить серце за тобою. Напередодні мені приснився. Очевидно, дав якийсь знак. То ж знай, я тебе памʼятаю, як і родина, усі друзі, твої читачі.

Царство тобі небесне, дорогий друже!

Євген ХОТИМЧУК

Яку жінку брати

«Не женися на вродливій, –

Батько вчить Кіндрата, –

Чоловіки усі за нею

Будуть упадати.

А якщо візьмеш красуню,

То дивися, сину,

Бо знайде собі якогось

І тебе покине».

«Не біда, – Кіндрат сміється, –

Некрасива також

Може з іншим дременути,

І не вгледиш, тату».

Батько строго подивився

І сказав Кіндрату:

«Некрасива хай втікає,

Невелика втрата!»

Кость ВОЛИНЯКА


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися