Вікторія ДОМАНСЬКА
Актуально

Хто та за яких умов може забрати транспортний засіб у нетверезого водія?

11 червня 2022, 12:08
0
0
Сподобалось?
0

Як ми уже повідомляли, сьогодні закон дозволяє правоохоронцям забирати автомобіль п’яного водія на штрафмайданчик, а потім його передавати військовим. Але не всі знають, що за машину має бути сім’ї компенсація. Нюанси розповідає адвокат Вікторія Доманська – керуючий партнер Адвокатського об’єднання «Правова допомога № 1» (м. Луцьк, вул. Шопена, 22, офіс 99).

– Хто та за яких умов може забрати транспортний засіб у нетверезого водія?

– Запровадженого військового стану недостатньо для можливості конфіскувати авто, – пояснює адвокат. – Обов’язково повинен бути наказ керівника військової адміністрації, який дозволяє вилучення майна за нетверезе водіння. Старший патруля, старший вартовий, командир загону територіальної оборони не наділені повноваженнями вилучати машину, тож не можуть це зробити, зупинивши на вулиці чи блокпості. Без рішення суду, що людина винна, забирати авто неправомірно.

– А якщо це роблять, то як діяти?

– Перед вилученням автомобіля незалежний експерт повинен провести оцінку вартості майна. Це дуже важливо, адже від цього залежить розмір відшкодування, який людина потім отримає. Також при передачі обов’язково потрібно скласти акт про вилучення майна. Це основний документ. Якщо військові відмовляються його укладати, то робіть це самі, вказавши усі свої зауваження, залучіть свідків.

Світлана РІДНА


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися