Обираємо термобілизну під свій стиль життя
Актуально

Обираємо термобілизну під свій стиль життя

8 грудня 2022, 09:24
0
0
Сподобалось?
0

На календарі – зима, і доки справжні морози ще не прийшли, слід подбати про теплий і водночас зручний одяг. Необхідність носити важкі пальто і громіздкі куртки вже позаду. Сучасний зимовий одяг може бути і теплим, і достатньо легким водночас. Все завдяки термобілизні. Цей елемент одягу спершу розробляли для космонавтів, потім він був доступний лише спортсменам, а нині швидко завойовує всі сегменти споживачів, адже й ціни стали демократичнішими, й функціональність стала більш варіативною.

Проводить вологу, а сама не намокає

У холодну пору завдяки теплому, з одного боку, ми гріємося, але водночас і сильніше пітніємо. Зайва волога заважає нам зігрітися й може бути причиною простудних захворювань. Термобілизна побудована таким чином, щоб прибрати вологу з тіла. Аби термобілизна для чоловіків працювала ефективно, важливо підібрати її точно за розміром. Щоб забезпечувати терморегуляцію та виконувати роль гідромембрани, вона повинна щільно прилягати до тіла. Також перед вибором потрібно точно розуміти за яких умов вона буде використовуватися. Тут слід враховувати рівень фізичної активності і температуру повітря (виробники зазвичай зазначають на спеціальних бирках для якого температурного режиму призначений виріб).

Яка буває термобілизна і для чого підходить

Термобілизна буває трьох типів:

  • натуральна;
  • синтетична;
  • змішана.

Натуральну білизну найчастіші виробляють з шовку, вовни або бавовни. Вона важча і тепліша, але гірше виводить вологу. Такий варіант більше підійде для тривалого перебування на морозі, якщо при цьому не передбачається великої фізичної активності. Така термобілизна швидше зношується і втрачає форму.

У випадку з термобілизною синтетика швидше плюс, а не мінус. Вона не така тепла, але у рази стійкіша до зносу і більш функціональна. Максимально підходить для активного руху, спортивних занять. Ціна і якість залежить від матеріалу.

  • Поліестер – найбільш бажаний матеріал для термобілизни спортивного типу. Його волокна за структурою схожі на бавовну, вони забезпечують відведення вологи і швидке її випаровування. Плюс до всього поліестер чудово поєднується з будь-якими іншими тканинами та волокнами.
  • Поліпропілен – найкраще виводить вологу і зовсім не промокає. Це класний варіант для спорту, але має й свої мінуси. Така термобілизна не годиться для постійного носіння та сну, адже тривале використання може пересушити шкіру.
  • Еластан – матеріал з ультратонкими волокнами. Його перевага у зручності. Тонкі волокна дуже гнучкі й добре тягнуться. Термобілизна з еластаном носиться довго, не втрачаючи форми.
  • Комбінована білизна виготовляється з поєднанням різних тканин. Найчастіше одночасно використовують синтетичні та натуральні волокна. Це спроба поєднати найкращі властивості обох типів матеріалів й непоганий компроміс між ціною та якістю.

Особливий догляд

Аби термін служби термобілизни був тривалим, вона потребує особливого догляду. Прати треба обережно руками (сильно не терти) або обирати режим «Делікат» у машинці. Температура води не повинна перевищувати 30–40 градусів. Прання у бульш гарячій воді може знизити, або й взагалі знищити корисні властивості волокон. Також термобілизна не любить агресивних пральних засобів, краще підійдуть гелеві порошки. Для дорожчих марок термобілизни взагалі краще використовувати спеціальні миючі препарати, котрі ефективно виводять запахи і потові плями, але не руйнують волокон.

Після прання термобілизну не можна викручувати. Сушити найкраще горизонтально, розклавши на сушарці при кімнатній температурі. Ні в якому разі не класти на батарею. Прасувати термобілизну також не можна.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися