Електрогриль: домашній пікнік без шуму і диму
Актуально

Електрогриль: домашній пікнік без шуму і диму

16 березня 2023, 09:50
0
0
Сподобалось?
0

Шашлик, соковийтий смугастий стейк, запечені до скоринки сосиски, грильовані овочі – все це асоціюється із вогнем і відпочинком на природі. Але це не буває так часто, якби нам того хотілося. Бо буденні клопоти не завжди дають час на такий відпочинок навіть у вихідні, а інколи наші можливості не співпадають з погодою. Саме тому розробники кухонної техніки подбали аби усі гастрономічні принади пікніка можна було організувати у домашніх умовах.

Види домашніх електрогрилів

На сьогодні виробники пропонують широкий спектр електричних приладів для грилю та барбекю https://comfy.ua/barbekyu/ – вони відносно компактні й навіть простіші в поводженні, ніж класичні аналоги з вогнем і димком. Вибір електрогаджетів у цій ніші вже настільки великий, що до вибору слід підійти дуже зважено. Аби придбати саме те що потрібно – виходячи з власних харчових уподобань та можливостей приладу, а не купити просто модну штуку для кухні, на якій потім просто потрібно буде витирати пил.

  • Раклетниця – двоярусний прилад з гриль-поверхнею зверху і нижнім ярусом з маленькими порційними сковорідками для розтоплювання сиру, приготування соусів і гарнірів.
  • Відкрита поверхня – це як електросковорідка з кількома робочими поверхнями, у тому числі з решіткою для грилю (можна готувати мʼясо, рибу, овочеві гарніри).
  • Електрошашличниця – гаджет для шашликоманів, а конструктивно це вертикально розташований гриль з нагріваючим елементом в середині, біля якого обертаються шампури.
  • Домашній гриль-барбекю – дуже схожий на класичний, але «живиться» не від твердого палива, водночас вимагає більше вільного простору.
  • Прижимний гриль – це найпопулярніший варіант, приготування відбувається з двох сторін одночасно, що помітно економить час та енергоспоживання, також у даному випадку можливе використання програм для конкретних продуктів (щось подібне, як у мультиварці).

Плюси і мінуси домашніх грилів

В основу домашніх електрогрилів закладена ідея поєднання не завжди корисних, на перший погляд страв, із дієтичним харчуванням. Адже вся їжа, будь то мʼясо, морепродукти, гарніри, можуть готуватися без додавання будь-яких жирів, що особливо важливо для тих, хто мусить дотримуватися дієти. Більше того, є моделі грилів зі збирачами надлишкового жиру з самих продуктів. Також немає диму і шуму.

Хоча гриль асоціюється зі смаженням і запіканням, у сучасних моделях функціонал куди ширший. Тут є і можливість тушити, навіть розморожувати чи розігрівати продукти.

При виборі електрогрилю слід звернути увагу на матеріали і комплектацію. У дешевших і більш поширених екземплярах робоча поверхня вкрита антипригарним покриттям з тефлону або кераміки. Перевага цих матеріалів – легкість, недолік – вразливість. Доглядати за такими робочими пластинами потрібно обережно, щоб не залишати подряпин, інакше гриль вийде з ладу. Це і є один з недоліків. Але у дорожчій комплектації робочі поверхні виготовляють з чавуну – він не боїться практично нічого. Тож тут кожен сам визначає для себе плюси і мінуси через призму «ціна-якість». До речі, в цьому сенсі перевагою плюсом буде опція, яка передбачає зйомні пластини. Це полегшує миття гриля і дає можливість замінювати пошкоджені робочі поверхні на нові.

Як один із мінусів електрогрилів часто називають занадто високу їхню чутливість до перепадів в електромережі. Насправді таких перепадів бояться усі побутові прилади. Та й нині є чимало доступних рішень, які дозволяють нівелювати  цю проблему, для прикладу, розумна розетка.

Електрогриль зазвичай компактніший за своїх вогняних родичів, тож його зручно брати із собою на відпочинок на дачу, в поїздки.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися