Як подорожувати поїздом із домашніми улюбленцями
Актуально

Як подорожувати поїздом із домашніми улюбленцями

12 жовтня 2023, 21:46
0
0
Сподобалось?
0

Плануючи поїздку в інше місто або країну залізничним транспортом, не всі мають бажання і можливість залишати свого маленького чотирилапого друга вдома або у знайомих. Є конкретні правила для подорожі з тваринами залізницею. З ними обов'язково потрібно ознайомитися, перш ніж купити квиток на поїзд.

Правила перевезення тварин по Україні

Не можна просто так взяти кішку, собаку, птаха або іншу домашню тварину, купити квиток на поїзд на і вирушити в дорогу. Є певні правила, яких обов'язково потрібно дотримуватися. Вони встановлені законом. Ось перелік того, що потрібно для перевезення залізничним транспортом вихованців по Україні:

ветеринарний документ, у якому буде вся інформація про здоров'я домашнього улюбленця. Його можна взяти без проблем у ветеринара;
переноска. Вона необхідна тільки для тварин розміром до 45 см. Саме для них і передбачені спеціальні контейнери;
квиток. Великих собак можна перевозити залізничним транспортом тільки з умовою викупу купе і наявності намордника. Квиток передбачається для вихованців будь-якого розміру.

Цього буде достатньо, щоб без проблем дістатися до потрібного пункту призначення зі своїм улюбленцем. Позначати, що одним із мандрівників буде тварина, потрібно безпосередньо під час купівлі квитка.

Правила перевезення тварин за кордоном

Подорожі за кордон потребують більш тривалої підготовки, оскільки улюбленцям потрібні будуть трохи інші документи, ніж на території України:

  • паспорт тварини міжнародного зразка;
  • сертифікат європейського зразка, отриманий на кордоні України, який свідчить про стан здоров'я вихованця;
  • квиток. Тут потрібно знати правила країни, куди ввозять вихованця. У деяких не потрібно купувати окреме місце для маленьких тварин. Великі собаки мають їхати в окремому купе.
  • Перед тим, як купити квиток на поїзд до певної країни, потрібно детально ознайомитися з правилами перебування в тій місцевості з тваринами. Крім перерахованих вище документів, можуть вибірково вимагати свідоцтво наявності у тварини мікрочипа, довідку про вакцинацію, результати деяких тестів тощо. Без них тварина не зможе перетнути кордон разом із власником.

До речі, дуже популярним напрямком є Київ - Львів. Тож, якщо ви вирушаєте в поїздку зі своїм улюбленцем, рекомендуємо заздалегідь купити квиток на поїзд Київ - Львів.

Як зробити поїздку для тварини комфортнішою

Перед відправкою в дорогу потрібно не тільки зібрати всі документи для улюбленця, а й подумати про його комфорт, адже тварини не розуміють, що таке подорож, і можуть отримати стрес під час поїздки. Особливо, якщо це вперше. Щоб домашні улюбленці перенесли все добре, потрібно подбати про деякі важливі речі:

  • Якщо тварина має їхати в переносці, краще купити її заздалегідь і дати можливість до неї звикнути. Тоді поїздка залізничним транспортом не буде здаватися чимось страшним і новим. Можна постелити в переноску щось м'яке для комфорту улюбленця.
  • Деякі домашні улюбленці, як і діти, мають свої улюблені іграшки. Особливо це стосується собак. Така річ у дорозі точно не буде зайвою. Ваш домашній улюбленець зможе відволіктися від новизни того, що відбувається.
  • Якщо дорога тривала, потрібно обов'язково подумати про їжу для вихованця. Краще взяти якісь перекуси, які точно будуть до смаку. Не забудьте про воду. 

Власники домашніх тварин теж повинні створити сприятливу атмосферу, щоб усім було добре в дорозі. Тільки в такому разі поїздка пройде комфортно, подорож принесе багато позитивних емоцій.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися