У Києві директорка школи керувала ворожою агентурною мережею
Кримінал

У Києві директорка школи керувала ворожою агентурною мережею

4 липня 2022, 12:27
0
1
Сподобалось?
1

У Києві кіберфахівці СБУ знешкодили злочинне угруповання, яке збувало дані щодо оборонних підприємств і спеціалізованих установ сфери зв’язку та захисту інформації. Отримані відомості вони продавали через анонімну інтернет-платформу даркнет.

До складу злочинної групи входив працівник Державної податкової служби, який мав доступ до закритих баз даних українських підприємств.

Свої «послуги» пропонували на тематичних форумах анонімної мережі за різні суми криптовалюти.

Окрім того у Києві нейтралізували російську агентуру, яка розвідувала оборонні позиції ЗСУ і Тероборони, а також передавала агресору інформацію щодо проукраїнських діячів культури, журналістів у столиці та в області. Розвіддані передавали кураторам з Москви через месенджери. Діяльність ворожих агентів координувала директорка однієї з київських шкіл. В разі захоплення столиці загарбники обіцяли їй посаду «міністра освіти» у лавах окупаційної адміністрації.

У Донецькій області затримал коригувальника ракетних обстрілів. Зловмисник збирав координати переміщення техніки і дислокації підрозділів ЗСУ в районі Бахмуту. Затриманий є рецидивістом, тричі був засуджений за вчинення тяжких злочинів. Попався під час спроби фото- та відеозйомки одного з українських військових об’єктів.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися