В Одесі затримала ворожого агента, який «полював» за комплексами «Нептун»
Кримінал

В Одесі затримала ворожого агента, який «полював» за комплексами «Нептун»

7 грудня 2022, 17:32
0
0
Сподобалось?
0

Служба безпеки затримала агента спецслужб країни-агресора під час контрдиверсійних заходів в Одесі. Зловмисник збирав розвіддані про місця дислокації та переміщення підрозділів ЗСУ на території міста. Серед його основних завдань було виявлення можливих бойових позицій протиповітряної оборони та українських берегових ракетних комплексів «Нептун».

Крім того, агента цікавила інформація щодо розташування блокпостів, укріпрайонів та специфіки захисту енергогенеруючих об’єктів на півдні України з прив’язкою до місцевості та геоданими.

Розвідувальна інформація потрібна була окупантам для підготовки та проведення прицільних ракетних ударів по місту. Після «прильотів» по міській інфраструктурі російський агент «доповідав» своїм кураторам про результати ворожого обстрілу.

Співробітники СБУ затримали зловмисника на спробі чергової передачі ворогу закритих відомостей.

За даними слідства, чоловік сам вийшов на контакт зі спецслужбами РФ і запропонував їм свою допомогу. Зловмисник контактував з агресором через анонімні месенджери та соцмережі.

Під час обшуку за місцем проживання затриманого, правоохоронці виявили мобільний телефон і ноутбук із доказами законспірованого листування з окупантами.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися