Євген ХОТИМЧУК і Валентина МЕЛЬНИЧУК під час зустрічі з читачами
Наші публікації

Зустріч Євгена Хотимчука з читачами

30 травня, 12:37
2
0
Сподобалось?
0

Нещодавно в Голобській публічній бібліотеці відбулась дуже цікава зустріч читачів бібліотеки, жителів селища з відомим письменником, Заслуженим журналістом України, шеф-редактором газети «Вісник+К» Євгеном Хотимчуком. Адже нашим людям дуже полюбилися книги Євгена Яковича. Не менш цікавими є газета «Вісник+К», журнал «Люди і долі» та інші періодичні видання, які видає пан Євген зі своїми синами.

Дитинство Євгена Хотимчука пройшло на Волині, в селі Рудка-Козинська колись Рожищенського району. Там він вчився у школі, друкував невеличкі замітки у районній газеті, працював бібліотекарем.

Згодом закінчив факультет журналістики Львівського національного університету імені Івана Франка. Після того працював кореспондентом в обласній газеті «Радянська Волинь». Водночас у періодиці починають з’являтися його новели та оповідання, а згодом виходять друком книги «Батькова хата» (1989 р.), «Спокута» (1991 р.), збірки новел «Рідна мати моя» (2016 р.), «Женила сина Катерина» (2019 р.), повісті «Коли дуби плачуть» (2016 р.), «Прощання» (2018 р.), «Байструк» (2019 р.), романи «Суд» (1994 р.), «Іду до тебе» (2011 р.), «Калиновий щем» (2019 р.), «Лід на пательні» (2021 р.), «Дядько» (2022 р.), «Доля матері» (2023 р.), книга публіцистичних творів «Слово гаряче та щире» (2018 р.).

В Голобській бібліотеці відбулась презентація нової книги, яка щойно вийшла з друку «Недоспівана пісня». Ще коли я не була знайома з паном Євгеном, у телефонній розмові він порекомендував мені найперше прочитати роман «Калиновий щем». Сказав, що написав про себе, своє життя: «Прочитаєте – і все зрозумієте про мене». І справді, прочитала на одному подиху – і роман, і повісті. Щемливі спогади про перше кохання, навчання в університеті, перша робота, одруження...

Недаремно читачі так люблять читати твори Євгена Хотимчука – написано просто, зрозуміло, і кожне оповідання, повість, роман, здається, переплітаються з твоєю долею або ж з долею твоїх родичів, знайомих, сусідів... І так же цікаво розповідав пан Євген про себе, про свої твори, про ідеї для нових книг.

Шановного гостя привітав селищний голова Сергій Гарбарук. Кілька гарних пісень подарували Євгену Яковичу учасники квартету «Оксамит», який діє при Голобському будинку мистецтв. Євгенія Сало прочитала кілька гуморесок, а Олексій Можаровський прочитав свій вірш.

Читачки бібліотеки Валентина Остапчук та Людмила Садова поділились своїми враженнями від книг Євгена Хотимчука.

Дві години зустрічі пролетіли, як одна мить. Присутні подякували Євгену Яковичу за його творчість, талант, який радує читачів, і побажали міцного здоров’я, щастя, миру, творчих ідей та нових творів.

Валентина МЕЛЬНИЧУК,

директор Голобської публічної бібліотеки


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Олег
    Олег

    Надто компліментарний текст. Не на користь іміджу Євгена Яковича. Точно.

    30 травня, 15:22
    Відповісти
  • ivanka
    ivanka

    Дуже люблю читати Ваші книги! Євген Якович, ви геній слова!

    10 червня, 15:09
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися