Віталій Кварцяний після гри з карпатами анонсував появу двох нових гравців
Спорт

Віталій Кварцяний після гри з карпатами анонсував появу двох нових гравців

28 вересня 2015, 10:39
0
0
Сподобалось?
0

Після перемоги у Львові Віталій Кварцяний стримано порадів, а також розповів журналістам про можливе поповнення у клубі і мрію привезти до Луцька єврокубки.

– Ми розраховували на те, що напружена гра буде. У Львові тяжко завжди. Але на перших хвилинах не могли заволодіти м’ячем. Треба було пробувати поле, воно слизьке було. «Карпати» до цього більше звикли. Згодом вже почали розігрувати, почали м’яча відчувати. Тоді і командна гра з’явилася. Але ми глибоко ззаду тримали оборону. Після «Динамо» казали футболістам, що цього не треба робити. Ну, результат такий, що там ми програли, а тут виграли. І все ж це не наш стиль. Будемо заставляти гравців вище діяти на атаку. Позитивно те, що ми отримали результат. Всі максимально віддалися грі, хоча було багато помилок. Дербі було б кращим, якби майстерніше команди працювали з м’ячем. Зіграність і контроль у нас є, але бракує агресії в атаці. От Матей багато напруги зробив на краю оборони, хоча Мірошніченко дуже хороший гравець. Але кінцівки у Матея не було: суєта, обіграш, дриблінг. Для чого? Я не зрозумів. Ні удару, ні передачі. Чекав більшого від Герасимюка у плані гри на атаку. Словом, вичавили максимум, організували перемогу. Суддя жорстко до стиків ставився, як в кубковій грі. Від цього більше браку було ніж у звичайному матчі. «Карпати» старалися, але ми вибрали кращу тактику, перекрили зони. «Карпати» дуже сильно відіграли з «Дніпром», вони втікали з глибини. А нам вдалося зони закрити. «Карпати» ніби й мали перевагу, але без моментів. Ну і Шуст зіграв на тверду «десятку».

– Коли будемо грати у відкритий футбол?

– Дожити треба. Залежить від того, які гравці у нас будуть. У нас є футболісти, які знають, що все-одно будуть грати, бо сильніших нема. Стараються всі, але особливо вибирати нема з кого. Може двох гравців ще заявимо, бо в Шабанова четверта жовта, а Герасимюк травмувався.

– Кількість фанатів вплинула на ваші дії?

– Напевно, вони активно працювали разом з командою. У нас патріотичні фанати, вони задоволені перемогою. Удача нас об’єднує. Вони пророблять активну роботу, щоб фанатів стало ще більше.

– Ви третій матч поспіль у Львові виграли...

– Два роки тому виграв Дикий, бо я був у лікарні. Тоді ми виграли 1:0. А цього року навесні реванш взяли, бо матч в першому колі програли. Зараз з перемоги почали, тепер хочемо і в Луцьку виграти.

– Луцьк побачить єврокубки?

– Я вже не молодий. Хотілося б, щоб так склалося. Ми не такий сильний клуб, але хотілося б попасти туди, щоб лучани відчули запах цих зустрічей, щоб побільшало уболівальників. На таких матчах ростуть емоції. Тисячі людей по-іншому полюбили б футбол.

Головний тренер «Карпат» Ігор Йовічевич під час свого виходу до журналістів зосередився на ігрових та психологічних труднощах своєї команди.

– Вітаю «Волинь». На жаль, знову це говорю... На жаль, не вийшов у нас результат, не вдалося втримати психологічний спокій і рухатися вперед. Смертельний перший гол вийшов. До перерви ми здорово виглядали, була агресія, були напівмоменти. Якби кращим був останній пас... Цього не вистачило. Гол нас просто... не вбив, а але скерував в цей напрямок. Це та дорога для суперника, яка його влаштовує. Нам з нічого забивають. Після цього нам потрібно дуже багато працювати. «Волинь» з двох передач переходила у зону гостроти. На даний момент немає у нас такого футболіста, який може спростити гру і ефективно перевести м’яча з першої зони у третю. Все ж ми боролися до кінця, грали на перемогу, але не вдалося свого досягти. Треба знову тримати удар. Нам треба впевненість, бо зараз у нас була серія чорних матчів. Як у плані результату, так і в плані почуттів. Мусимо з цієї ями вилізти. Єдиний шлях – праця і боротьба до кінця.

– Чи планується посилюватися вільними агентами?

– Цими питаннями займаються Юрій Беньо і Юрій Дячук-Ставицький. Дуже важко знайти вільного агента, який був би кращим за наших гравців. Потрібно вірити в команду. Згадайте, ще не так давно було натхнення, було сподівання. Зараз яма психологічна. Але якщо ми раз змогли, то і знову докажемо, що можемо.

– Змінивши Голодюка на Кравця, ви бачили Василя в центрі поля?

– Він може дати потужність, може увірватися з глибини. Якщо Василь гратиме на своїй позиції, то доведеться змінювати Костевича. Хоча вони можуть разом грати. На зборах спробуємо різні варіанти, спробуємо урізноманітнити тактику. І давати шанс молодим – у цьому суть нашого клубу. По перерві вийшов Страшкевич, який може дати гостроту. «Волинь» сіла, наситила центр поля. А Вадим має удар з двох ніг, може головою забити. Кльоц мав захопити ініціативу у центрі поля, бо в першому таймі Чачуа почувався неспокійно. Суперник дав насичену оборону, а у нас не було достатньо руху і простору. Дуже важко грати коли програєш. Йдеш вперед, а тебе можуть на контратаці зловити.

– Немає у Вас відчуття, що гравці самі в себе не вірять?

– Ми знали, що у нас не буде багато моментів. Знали, що «Волинь» мало програє. Готувалися до великої кількості боротьби у центрі поля. Це загалом ефективна гра для «Волині». Нам же трохи забракло майстерності та останнього пасу.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися