Контррозвідка і бійці «Чернігова» затримали російського бойовика, який приїхав в «гумконвої»
Україна

Контррозвідка і бійці «Чернігова» затримали російського бойовика, який приїхав в «гумконвої»

5 березня 2015, 10:01
0
1
Сподобалось?
1

На Луганщині контррозвідка СБУ спільно з бійцями добровольчого батальйону «Чернігів» затримала поблизу Станиці-Луганської громадянина РФ, уродженця Нижньогородської області.

У 2005-2008 роках він навчався у Нижньогородській кадетській школі-інтернаті імені генерала армії В.Ф. Маргелова, згодом – до 2013 року – у Новосибірському вищому військовому командному училищі за спеціальністю «Застосування підрозділів спеціальної розвідки». З січня по серпень 2014 р. проходив спеціальну підготовку у спортивному центрі «Тереком» (Кабардино-Балкарія).

18 січня цього року він переїхав до Міллерово (РФ) та наступного дня через ПП «Ізварине» незаконно потрапив до Луганська під прикриттям - на автомобілі з гуманітарною допомогою. Після кількох тижнів перебування «на базі» терористів одного з бандформувань зловмисник здійснив спробу проникнути на підконтрольну Україні територію Луганщини.

Як розповів радник голови СБУ Маркіян Лубківський, спочатку затриманий спробував «легендувати» своє прибуття в Україну намаганням уникнути переслідування «за гріхи на попередній роботі в одній з російських колекторських фірм», а потім – «добровільним бажанням здатися в полон».

Громадянин Росії повідомив слідчим СБУ, що він зустрів в бандформуванні в Луганську двох однокашників – випускників Новосибірського вищого військового командного училища, які вчились на факультеті розвідки. Він також повідомив, що ще один його однокурсник зараз бере участь у бойових діях проти України.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися