Лучанина відсторонили від керівництва «Укртранснафтою» — його приїхав захищати Ігор Коломойський з автоматниками
Україна

Лучанина відсторонили від керівництва «Укртранснафтою» — його приїхав захищати Ігор Коломойський з автоматниками

20 березня 2015, 00:16
0
0
Сподобалось?
0

У четвер на засіданні Наглядової ради ПАТ «Укртранснафта» було прийнято рішення про відсторонення лучанина Олександра Лазорка (з орбіти Ігоря Палиці) від виконання обов'язків голови правління товариства з 19 березня 2015 року.

Про це інфомує прес-служба НАК «Нафтогаз України». Також повідомлялося, що тимчасово виконуючим обов’язки голо правління «Укртранснафти» до 10 серпня обрано Юрія Мірошника.

Однак Олександр Лазорко забарикадувався у своєму колишньому в кабінеті. Потрапити на робоче місце новому керівнику допомогли люди у штатському. Після чого у будівлю прибули люди в штатському, які допомогли Мірошнику зайняти кабінет голови, повідомляє «Українська правда».

Але на цьому конфлікт не вичерпався. Лазорко продовжив блокування офісу. Пізно ввечері До заблокованого офісу «Укртранснафти» відстороненим главою правління компанії Олександром Лазорком прибув голова Дніпропетровської ОДА Ігор Коломойський з озброєною охороною, повідомивє кореспондент "Громадського" з місця подій Сергій Грішин.

Окрім того на переговори прибув міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин та народний депутат Віталій Хомутинник. При цьому люди, які закрилися у будівлі заклеїли вікна плакатами та заблокували двері кріслами. Ще декілька народних депутатів, які прибули на місце подій всередину потрапити вже не змогли.

Лазорко лишився у будівлі разом із своїми юристами і охороною, які далі блокують будівлю. Міністр Демчишин розраховує, що зранку у п’ятницю Юрій Мірошник приступить до виконання обов’язків.

За даними «Української правди», раніше міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин ініціював звільнення Лазорка за розтрати на зберігання технологічної нафти на потужностях групи «Приват».

«Міністру стало відомо, що у 2015 році вартість за зберігання державної нафти була підвищена в 2 рази до 6,4 грн/т, на сьогодні «Укртранснафта» щодня платить близько 2,5 млн гривень за зберігання», - повідомляло джерело в енергетичному відомстві.

За його словами, в листопаді-грудні 2014 року вартість зберігання становила 3,2 грн/т на день. 628,4 тисяч тонн технологічної нафти зберігається в резервуарних парках «Укртранснафти» (232,644 тисяч тонн), «Укртатнафти» (239,9 тисяч тонн), НПК «Галичина» (46,7 тисяч тонн) і «Нафтохімік Прикарпаття» (101,9 тисяч тонн).

Всі три НПЗ належать групі «Приват», вихідцем з якої є Лазорко, який раніше працював на «Галичині» і «Нафтохіміку Прикарпаття».

Нагадаємо, що в травні 2014 року «Укртранснафта» за своєю ініціативою викачала з магістральних нафтопроводів 675 тисяч тонн технологічної нафти.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися