«День гніву» — народний протест чи чергова провокація кремля?
Україна

«День гніву» — народний протест чи чергова провокація кремля?

29 серпня 2015, 09:59
0
0
Сподобалось?
0

Ще не стерлися з пам'яті спогади про участь російських тролів в організації провокацій/акцій протесту строковиків внутрішніх військ, які прийшли під стіни Адміністрації президента вимагати дембель в жовтні 2014-го.

Тільки потім, за деякий час, ЗМІ розібралися, що солдат масово зазивали в соцмережах «ВКонтакте» у групах «Життя солдата» (https://vk.com/life_soldier), «Дембель у небезпеці», які налічують понад 80 тисяч учасників. Серед них більшість військовослужбовців РФ різних родів військ, у тому числі внутрішні війська, військова розвідка, а також значна частина українських солдат-строковиків із ВВ, які брали участь у подіях на Майдані з 1 грудня 2013 року по 22 лютого 2014 року. А їхні адміни – теж із РФ.

Ось, наприклад, зазивала на мітинг така собі «Нордіка» з «Новоросії» - Юлія Харламова-Целінські (на фото праворуч. Ліворуч - її сестра Марія).

http://podrobnosti.ua/998177-organizator-bunta-natsgvardii-julija-harlamova-sluzhit-v-fsb-i-druzhit-s-zhivoderom-milchakovym-foto-video.html.

Чим прикметна ця історія? А тим, що вона, практично, один в один схожа на чергову масову замануху з розгоном у соцмережах заклику взяти участь у народному марші «Дні Гніву».

Відразу хочу розставити всі крапки: нічого не маю проти щирих патріотичних проявів громадян України. Але тільки не тоді, коли вони ініціюються і підігріваються ззовні.
Хто може пояснити, як так виходить, що організатор «Дня гніву», «незламний патріот» блогер «Stepan_mazura» (його сторінки в соцмережах: fb.com/100009453169499; vk.com/id306562167) пише свої пости проти чинної влади, закликає вчинити «народний трибунал» з території РФ?

Модератором і організатором груп «Патріоти України» (до 14 серпня група називалася «Майдан 3.0». Совпадєніє? Не думаю) в соцмережах (fb.com/groups/297320877058658 і vk.com/public80871585), а також спільноти «Націоналіст» (fb.com/87568955898370) є той же «Степан Мазура». Це легко перевірити, зайшовши на сторінки вищезгаданих груп і поглянувши список їх адміністраторів.

На цьому скриншоті видно, що «Степан Мазура» додався, а, точніше створив групу 3 місяці тому. Він додав і таку собі «Іванну Ланову». Дві фотографії, і в нього, і в неї – безликі. На їхніх сторінках немає жодних даних, повні аноніми. А на скрині видно і попередню назву групи: «Український майдан 3.0».

Вищезазначена група є недолугим клоном з інших, більших груп з такою ж назвою, створених задовго до цієї - дивіться скрін нижче. Число учасників групи - 973. Щось не так у цьому королівстві.

Як підказали специ-хакери, мобільний телефон, який використовували для реєстрації сторінки - №+380957547981 і раніше був вказаний «ВКонтакте» (але потім прихований, зараз йому не додзвонитися) вперше активований на території РФ. Його теж можна пробити, написавши у графі пошуку в соцмережі:

Але зі «Степаном Мазуром» можна поспілкується в режимі онлайн. І «великий та могутній» все-таки пробивається:

З елементарного спілкування видно помилки, які допускає людина, яка вивчила українську мову, але не є її носієм. Перше його повідомлення - стандартний, раніше заготовлений пост - замануха, купа цифр, слоганів і штампів. А в кінці розмови видно: якщо його запросити на зустріч, мегаорганізатор дає задню.

IP-адреси, які вдалося пробити: 109.163.243.5 (РФ), 78.25.122.100 (РФ), 31.31.78.19 (Чехія).

Варто звернути увагу і на блог в «Живому Журналі» «Степана Мазури»:

Як бачимо, зареєстрований 3 місяці тому одночасно зі створенням групи у Facebook – «Патріоти України», «Український майдан 3.0». Зверніть увагу на активність блогера. За червень один пост в «ЖЖ», до 19 липня жодного, зате після 19 липня цілий шквал публікацій. Совпадєніє? Не думаю.

Дивимося на наступний скрін. Кількість друзів нашого «патріота». Ну як у мегаграндіозного організатора такого серйозного заходу може бути один френд?

Цікаво також місце в рейтингу – «445». Для знаючих людей, це дуже високий показник, якого не досягти за місяць навіть активної діяльності в «ЖЖ», звичайно якщо тобі не допомагають «вищі сили» - зокрема, власники «ЖЖ» (власники - росіяни) і куратори зі спецслужб.

Окремо можна написати про акаунт цього «патріота» в соцмережі «ВКонтакте» (vk.com/stepan_mazura). Друзів – 315. Для простого користувача це чимало, але не для відомого блогера, активіста, тим більше організатора «Дня Гніву» або «Народного Трибуналу». Та в самого простенького блогера тисячі друзів і підписників.

Його сторінка створена в середині серпня, перший запис на стіні датований 13 числом. Це підозріло, чи не так?

Кожен сам робить висновки. Але багато хто погодиться, що хлопці з Луб'янки відстежують настрої в Україні, вишукують болючі теми і, користуючись нагодою, підігрівають градус протестних настроїв, щоб дестабілізувати ситуацію. І треба розуміти, що такий «Степан Мазура» не один, а їх полчища і «Майдан 3.0» - це їхній пріоритет.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися