У лісі на Маневиччині стріляють — міліція затримує нелегальних копачів бурштину
Україна

У лісі на Маневиччині стріляють — міліція затримує нелегальних копачів бурштину

28 вересня 2015, 21:39
0
0
Сподобалось?
0

Поблизу сіл Гута-Лісівська та Костюхнівка Маневицького району сьогодні повторилася ситуація, яка відбувалася на початку минулого тижня, тільки у більш жорсткому варіанті. Лісові масиви поблизу цих населених пунктів заполонили нелегальні копачі бурштину з Рівненської, Житомирської та Львівської областей. За даними волинських правоохоронців, на вечір кількість старателів досягла тисячі осіб. Але до місця незаконного видобутку продовжував з’їжджатися транспорт з людьми.

Зловмисники скористалися тим, що блокпости правоохоронців ослабли, починаючи з суботи, коли до місць постійно дислокації повернулися придані сили МВС з інших областей.

Натомість волинська міліція цього разу відреагувала оперативніше і більш жорстко. На Маневиччину вирушив начальник УМВС України у волинській області Петро Шпига. Не очікуючи на підкріплення, волинські міліціонери почали затримувати непроханих гостей. Зокрема на блокпостах зупинено просування транспорту до місця видобутку. Тут же почали затримувати особливо агресивних копачів, які вимагають допустити їх на родовище.

Депутат Луцької міської ради Павло Данильчук у «Фейсбук» повідомив, що протистояння копачів бурштину та силовиків перейшло в активну фазу. За його словами, чути стрілянину, є поранені.

Джерела у правоохоронних органах інформацію про стрілянину підтверджують. Міліція проводить затримання копачів безпосередньо на місцях видобутку і поводиться жорстко з тими, хто чинить опір.

Також волинські правоохоронці очікують на підкріплення, зокрема з Вінниччини, де базується спецпідрозділ Нацгвардії. Адже є інформація, що друга хвиля наступу на маневицькі ліси має бути потужнішою за першу. Очікується прибуття кількох тисяч «старателів».


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися