Україна

Чиновники «Укрзалізниці» разом з представниками «ДНР» вкрали 21 мільйон державних коштів

8 жовтня 2015, 23:09
0
0
Сподобалось?
0

СБУ спільно з Генпрокуратурою проводить досудове розслідування за фактом заволодіння посадовцями держпідприємства «Укрзалізниця» і комерційного підприємства «Смарт менеджер» державних коштів на 21 млн грн. Про це повідомила прес-служба СБУ.

«Держпідприємство уклало договори про організацію та висвітлення у ЗМІ своєї діяльності, підготовку аналітичних матеріалів, новин, сюжетів, послуг з досліджень та проведення тренінгу персоналу. Фактично зазначені послуги не надавалися, а кошти були відмиті через фіктивні структури», — йдеться в повідомленні.

Під час обшуків в офісних і домашніх приміщеннях чиновників, причетних до незаконної оборудки, були вилучені документи, які вказують на проведення безтоварних операцій з держпідприємством. Крім того, в офісному приміщенні фірми, яка працювала з «Укрзалізницею», знайдені «незаперечні докази замовлень чорного PR, відносно політиків, бізнесменів, представників органів влади».

«Бюджет медіа-активності підприємства, яке спеціалізувалося на розповсюдженні в Інтернеті та ЗМІ замовленої інформації, яка спеціально дестабілізувала ситуацію в країні, досягав кілька мільйонів гривень у місяць», — кажуть в СБУ.

Також в кабінеті одного з чиновників комерційного підприємства знайдені матеріали, які підтверджують зв'язки з терористичною організацією «ДНР», зокрема інформацію про осіб, які знімали готівку кошти для потреб бойовиків.

Наразі перевіряється інформація про співпрацю підприємства з терористичними організаціями «ДНР» і «ЛНР» з метою дестабілізації ситуації в Україні з залученням різних ЗМІ. Слідчі дії тривають.

Джерело: Високий Замок


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися