З нового про особливості життя в окупації: у Донецьку закривають завод, з якого починалося все місто
Україна

З нового про особливості життя в окупації: у Донецьку закривають завод, з якого починалося все місто

14 березня 2016, 11:09
0
0
Сподобалось?
0

В окупованому Донецьку закривають два останніх працюючих цехи Донецького металургійного заводу. «Підприємство, з якого починалося місто, померло», – пише донецький журналіст Сергій Гармаш.

Уточнюють, що власником ДМЗ є російський олігарх Віктор Нусенкіс.
Раніше повідомлялося, що у листопаді 2015 року на підприємстві почалося масштабне скорочення кадрів. На той момент на підприємстві значилися 5800 осіб, а мова йшла про звільнення майже 4000 металургів.

Захарченко роздає російським бомжам та алкашам віджаті квартири у Донецьку

У «ДНР» розпочали видачу «ордерів» російським офіцерам та бойовикам на віджаті квартири. Повідомляється, що незаконна влада «ДНР» перерозподіляє конфісковане житло українських громадян на користь російських військовослужбовців та найманців.
До таких дій у «республіці» вдалися з метою заохочення громадян РФ до участі у бойових діях, а також подальшої їх адаптації та легалізації на тимчасово окупованих територіях Донбасу.
Крім того, відомо, що в окремих районах окупованого Донецька вже отримали свої «ордери» на «націоналізовані» квартири кадрові офіцери 1 та 2 АК та громадяни Росії із складу незаконних збройних формувань.

Тотальне мінування бойовиками Донбасу поставило під загрозу посівну в «ДНР»

В «ДНР» скаржаться на масове мінування території донецького регіону, що несе загрозу посівним заходам. Аграрії району, перш ніж приступати до робіт на полях, які протягом року не обстежувалися, повинні отримати відповідний дозвіл від саперів.

Бойовики демонтують та вивозять обладнання ще двох заводів у Росію

Окупанти проводять демонтаж обладнання з подальшим вивезенням його на територію Росії на ВАТ «Харцизький трубний завод» і підприємстві «Інтерсплав» (Луганська область).
Крім того, за даними ГУР, на металобрухт розібрані металеві конструкції торговельних комплексів, підприємств харчової та гірничої промисловості. Зокрема, це стосується споруд торгової мережі АТБ (Горлівка), обладнання молокозаводу (Свердловськ), обладнання шахти ім. Межінского і Гірського ліцею №74 (Первомайськ).

Донецькі ватажки придумали, як мати контроль над фінансами всіх жителів окупації

Банк «ДНР» змушує людей, «які здійснюють операції з платіжними картами іноземних банків» (до таких вони віднесли і українські фінустанови) надати всю інформацію окупантам про свої надходження і витрати. Громадяни повинні до 10.04.2016 представити в «банк ДНР» такі документи та інформацію: лист з обов’язковим зазначенням юридичної адреси (адреси реєстрації) особи; види послуг (видача, перерахування готівки, безготівкових коштів, оплата через дистанційне обслуговування та ін.); найменування платіжних систем і категорії (види) платіжних карт, які обслуговуються; обсяг і кількість операцій за платіжними картками за останні 3 місяці; адреси розміщення точок надання послуг; група платників спрощеного податку (де це можливо) для юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців завірену копію свідоцтва про державну реєстрацію; завірену копію довідки з реєстру статистичних одиниць, виданої «головним управлінням статистики ДНР»; завірену копію статуту (для юридичних осіб).

Бізнес на «метрвих душах»

Згідно даних newsoboz.org, на Донбасі командири незаконних військових формувань навчились обманювати російських «кураторів», випрошуючи в них гроші на утримання загиблих бойовиков. Такий бізнес «на мертвих душах» набуває масового характеру.
Бойовикам дуже вигідно приховувати данні про втрати в своїх підрозділах, і відсилати в Росію списки отримання коштів на давно загиблий особовий склад. Особливо шустрі керівники «умудрялись» впихнути в списки до 50%-70% «мертвих душ». Однак, розміри «разводняка» набули настільки масового характеру, що російські куратори «в шоковому стані розпочали рвати і метати».
Так, генерал-майор Асапов В.Г., командир 1 армійського корпуса т.зв. «ДНР» вже викликав до себе на коврик командирів «15-ї інтернаціональної бригади «Пятнашка» Ахру Авідзбу («Абхаз»), командира батальйону «Сомалі» Михайла Толстих («Гіві») і деяких командирів інших підрозділів.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися