В окупованому Бердянську у бою загинули двоє 16-річних партизанів (відео)
Україна

В окупованому Бердянську у бою загинули двоє 16-річних партизанів (відео)

26 червня 2023, 11:19
0
-1
Сподобалось?
-1

У тимчасово окупованому Бердянську 24 червня двоє хлопців 2006 року народження, Тигран Оганісян і Микита Ханганов, вступили в бій з окупантами. Як відомо, вони знищили військового РФ та колаборанта-поліцейського. Після перестрілки загарбники заявили про «ліквідацію» хлопців.

Про це повідомляє уповноважений з прав людини Дмитро Лубінець.

Раніше хлопці та їхні сім’ї піддавалися переслідуванню. Згодом одного з них, Тиграна Оганнісяна, викрали з дому. Його жорстоко допитували та піддавали тортурам із застосуванням електричного струму.

Батьки Тиграна весь цей час перебували в Німеччині й після цієї ситуації спробували повернутися в окупований Бердянськ, щоб забрати свою дитину. Проте вивезти юнака не вдалося: всю сім'ю заарештували у російському Таганрозі.

Водночас 24 травня цього року підлітки отримали обвинувачення від Слідчого комітету РФ у нібито підготовці диверсії на залізниці. Їм загрожувало до 20 років позбавлення волі.

Коли ситуація набула розголосу Європарламент вимагав відпустити хлопців на контрольовану Україною територію – росіяни їх не відпустили.

Тигран Оганісян перед загибеллю встиг записати своє останнє відео. «Все, це смерть хлопці! Слава Україні», – сказав він.

У місцевих чатах люди повідомляли, що окупанти «влаштували войнушки» поблизу однієї з будівель у Бердянську. Також повідомляли, що один російський військовий отримав смертельне поранення у голову.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися