1 вересня стартує Міжнародна акція
Україна

1 вересня стартує Міжнародна акція "Запали свічку пам'яті"

1 вересня 2018, 15:50
0
0
Сподобалось?
0

1 вересня 2018 року стартує  Міжнародна акція «Запали свічку пам'яті", присвячена 85-им роковинам Голодомору. Метою акції є об’єднання українців усього світу і громадян інших країн задля вшанування пам’яті жертв страшного злочину в історії людства ХХ століття, а також щоб застерегти від повторення подібних геноцидів у майбутньому.  Про це повідомляє прес-служба Національного музею «Меморіал жертв Голодомору»

Враховуючи, що серед мільйонів жертв геноциду української нації, організованого і здійсненого московською окупаційною владою у 1932–1933 роках, велику частку становили діти, при проведенні пам’ятного заходу особливу увагу приділять саме дітям – жертвам Голодомору, які не змогли сісти 1 вересня 1933 року за шкільні парти. Відтак в Національному музеї «Меморіал жертв Голодомору» презентують виставку «Вкрадене дитинство: діти в роки Голодомору 1932-1933 рр.» і публічно оголосять частину Мартирологу – імена 85 вбитих голодом дітей, та запалять свічки для вшанування пам’яті померлих. 

Публічний захід буде продовжуватися щодня, в іншому місті, в іншій країні світу – загалом у 85 місцях. Завершиться він у місті Києві, 24 листопада 2018 р., у День пам’яті жертв Голодомору.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися