Дитячий Омбудсмен виступає за повну заборону сурогатного материнства в Україні
Україна

Дитячий Омбудсмен виступає за повну заборону сурогатного материнства в Україні

13 грудня 2018, 11:42
0
0
Сподобалось?
0

Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба виступає за повну заборону сурогатного материнства в країні, хоча сам не може ініціювати створення законопроекту. Про це дитячий Омбудсмен повідомив в коментарі кореспонденту УНН.

"Я не суб'єкт законодавчої ініціативи – це має Верховна Рада, депутати, розробляти цей законопроект, зміни до статей Сімейного кодексу – заборона сурогатного материнства. Є група народних депутатів, які цим займаються, тому це їхня ініціатива", - зазначив Омбудсмен.

Кулеба особисто підтримує ідею повної заборони сурогатного материнства в країні. "Я б заборонив взагалі сурогатне материнство в Україні. Для іноземців, в першу чергу. Тому що це купівля-продаж дітей. Для українців є також багато причин щодо заборони", - наголосив Омбудсмен.

За його словами, перш за все в Україні немає чітких і прозорих законів щодо сурогатного материнства. Як зазначив Омбудсмен, в країні уже траплялись випадки, коли батьки-іноземці відмовлялись від дітей, народжених сурогатною матір'ю через вади у їхньому здоров'ї. Крім того, не передбачений механізм відмови сурогатної матері від раніше обіцяних послуг.

В країні відсутня база даних генетичних матеріалів, що може призвести в подальшому до повторного використання дітьми батьківського матеріалу й народження дітей із серйозними вадами здоров'я.

Також Кулеба зазначив, що багато країн, в яких сурогатне материнство було неврегульовано законодавчо, заборонили його. Так вчинили, зокрема, Таїланд, Індія, Мексика тощо.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися