З 1 липня в Україні рекордно подорожчає пальне
Україна

З 1 липня в Україні рекордно подорожчає пальне

28 червня 2023, 12:15
0
0
Сподобалось?
0

У липні в Україні очікується підвищення цін на автомобільне паливо. Причиною цього стане повернення ПДВ та акцизів до довоєнного рівня.

Експерти спрогнозували, як зміниться вартість бензину та інших видів пального, повідомляє finance.today.ua.

Нагадаємо, щоб стабілізувати ситуацію на ринку пального й уникнути значного зростання цін на заправках, на початку великої війни парламент майже повністю скасував податки на нафтопродукти. Таке рішення дало результат, але згодом урядовці почали говорити про скасування податкових пільг. У підсумку вирішили це зробити двома етапами. Перший відбувся у вересні 2022 року, коли встановили уніфіковану ставку акцизу. Другий етап відбудеться в липні, коли Україна має повернутися до довоєнних ставок акцизів та ПДВ.

Це гарантовано призведе до зростання цін на АЗС.

Головний консультант у Національному інституті стратегічних досліджень Геннадій Рябцев повідомив, що ціни на бензин та дизельне паливо можуть зрости на 2-3 грн, а автогаз – на гривню, якщо ПДВ знову буде зафіксовано на рівні 20%.

У разі повернення акцизного податку подорожчання палива буде більш значним – як мінімум на 10 гривень на літр бензину та 2-3 грн на автогаз.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися