В Україні планують зробити обов'язковими «парковки» для дитячих колясок
Україна

В Україні планують зробити обов'язковими «парковки» для дитячих колясок

23 липня 2019, 17:35
0
0
Сподобалось?
0



Мінрегіон має намір зробити обов'язковим встановлювання спеціально обладнаних місць для дитячих візків у лікарнях, поліклініках, школах, дитячих садках, торгово-розважальних центрах і супермаркетах, кафе, ресторанах та інших громадських закладах.

Як повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Фейсбуці, відповідна ініціатива міститься у змінах до державних будівельних норм, - пише УНІАН

"Ми повинні робити навколишній простір доступним і зручним для кожного, зокрема і для батьків з маленькими дітьми у візках. Якщо облаштувати у нашому громадському просторі організовані місця для паркування колясок - в першу чергу, біля лікарень /поліклінік, біля шкіл /дитсадків або магазинів, то це не завдасть особливих труднощів власникам, а для самих батьків буде особливою зручністю. У багатьох країнах Європи це працює, і ми буде запозичувати такий досвід. Тому зараз вивчаємо можливість внести відповідні зміни до ДБН", - написав заступник міністра. 

Парцхаладзе зазначив, що сьогодні є великий попит у суспільстві на облаштування таких паркувальних місць для дитячих візків.

«Наприклад, майже всі з 1700 користувачів Фейсбук, які взяли участь в опитуванні, погодилися, що в Україні потрібно якомога більше організованих "парковок" для дитячих візків. Крім цього, вони наголосили на необхідності облаштування достатньої кількості комфортних громадських туалетів, які були б оснащені сповивальним столиком для немовлят», - повідомив він.




Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися