Карантин в Україні продовжать: у МОЗ пояснили, чому
Україна

Карантин в Україні продовжать: у МОЗ пояснили, чому

20 квітня 2020, 10:39
5
1
Сподобалось?
1

Через п’ять-десять днів в Україні може статися сплеск зростання кількості інфікувань новим коронавірусом COVID-19. Це станеться через те, що чимало українців знехтували карантином і пішли до церков на Великдень. Відповідно через цю ситуацію може бути подовжений карантин.

Про це в ефірі ТСН.Тижня заявила заступниця міністра охорони здоров’я Ірина Микичак.

«На жаль, недотримання карантину може вплинути на його подовження. Тому що ми всі чітко розуміємо, що те, що Україна запровадила карантин дуже швидко і достатньо жорсткі заходи карантину дали змогу зробити зростання захворюваності не піковим, а таким достатньо пологим. Тому сьогодні вся мережа наша, яка є в Україні, а це фактично зарезервованих 35 тисяч ліжок госпітальної бази, сьогодні не є переповнена. Ми можемо говорити про те, що ми маємо резерв і ліжок в стаціонарах, і резерв у відділеннях інтенсивної терапії, оскільки не більше 8% апаратів штучної вентиляції легень сьогодні задіяно. І кожен з нас має розуміти, що якщо ми дотримуємося рекомендацій карантину, а це не видумка, це доведено науковими дослідженнями, ми зможемо зберегти систему охорони здоров’я, ми зможемо зберегти медиків і найголовніше – врятувати життя тисяч наших громадян», – сказала Ірина Микичак.

Зазначимо, що нинішній карантин діє до 24 квітня, але влада вже заявила, що він буде подовжений.

Нагадаємо, на Великдень до українських церков прийшли 130 тисяч вірян. Таку цифру назвали в пресслужбі МВС із посиланням на голову Нацполіції України Ігора Клименка. 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Тетяна
    Тетяна

    Ви вже заїбали з тім продовженням карантину. Яка маса народу іде до супермаркетів? ?? І правільно люди роблять що пішли до церкви

    20 квітня 2020, 18:42
    Відповісти
    • sookie
      sookie

      Ти взагалі що замість мізків маєш? В усьому світі люди закрились вдома і не ходять до храмів, а ти значить розумніша за всіх них? Тьху! Через таку дуринду як ти і подовжуюють карантин, ви ще на 9 травня вийдіть на вулиці, геть дурнуваті.

      20 квітня 2020, 19:03
      Відповісти
  • Ох
    Ох

    До церкви скільки пішло то ще квіточки, а завтра в селах проводи. Це в рази більше людей, ніж у церкви піде на кладовища. І не перенесли, хоча планували. Якийсь дивний карантин, підприємцям заборонено працювати, майже вся торгівля закрита, перевізники і не тільки вони позвільняли найманих, а проводи проводять, як зазвичай. То для чого губити малий бізнес?!!! Якщо скупчення людей все-рівно є???

    20 квітня 2020, 21:58
    Відповісти
  • kul_office
    kul_office

    они не дописали: 130 тыс человек пришли в 29 тыс церквей по всей Украине, если поделить то получает по 9-10 человек на 1 церковь. Это допустимо и совсем очень даже мало! Люди в основе молодцы!

    20 квітня 2020, 22:36
    Відповісти
  • Роман
    Роман

    Хто там рахував тих людей

    21 квітня 2020, 18:40
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися