У Дніпрі 2-річна дитина обварилася окропом
Україна

У Дніпрі 2-річна дитина обварилася окропом

6 травня 2020, 09:53
0
0
Сподобалось?
0

Дворічного малюка рятують у реанімації в Дніпрі. Хлопчик обварився буквально за крок від мами. Жінка картає себе за секундну неуважність. 

Медики намагаються стабілізувати стан Ромчика і нагадують батькам, як діяти, коли сталося таке нещастя, - йдеться в сюжеті ТСН.

Ще напередодні дворічний Ромчик грався зі старшою сестрою вдома у селі. Нині він перебуває у реанімації у тяжкому стані. Обидві ручки, шия, підборіддя та грудна клітина в опіках. 

Мати не стримує сліз під реанімацією. Біда, каже, сталася миттєво. Жінка саме готувала вареники. Малюк був поруч. Вода на плиті щойно закипіла. Він раптом потягнувся.

Вона намагалася зняти з хлопчика гарячий одяг, але руки від шоку ніби не слухалися.

"Хвилини три десь я не могла стягнути з нього светр, бо він смикався, дьоргався – я не могла, я не ожидала! Він ніколи до вогню, до гарячої води не підходив!", – розповідає мама хлопчика.

П'ятнадцять відсотків тіла з опіками – дитину з села у тяжкому стані надвечір доправили до обласної лікарні. І одразу прооперували.

"Ми закрили рану імплантом – це штучна шкіра. Яка виконує роль тимчасового захисного покриття для рани. дитина перестала втрачати рідину та білок через рани. І зменшили рівень інтоксикації", – каже лікар обласної дитячої лікарні.

Скільки операцій ще попереду – лікарі утримуються від прогнозів. Мати зізнається: коштів на тривале лікування родина просто немає. Жінка у декретній відпустці. Батько працює на сільському агропідприємстві. Ромчиком нині опікуються волонтери.

"Щодня буде до 5 тисяч гривень іти на дитину. Він гостро потребує донорів. Приблизно треба від 10 до 20 донорів. Проблеми є, тому що не всі можуть доїхати, дехто боїться через карантин", – пояснює волонтерка Олександра Сова-Тимощенкова.

І мама Ромчика, і лікарі закликають батьків бути вкрай пильними з малюками. А медики нагадують, як діяти, якщо дитина все-таки обпеклася. 

"Зняти одяг, просочений окропом, або змахнути, якщо він на голу шкіру потрапив. маслом ні в якому разі не можна обробляти! Ніяким, навіть найкращим .- ані оливковим, ані страуси ним. Охолоджувати потрібно хвилин 15, але вода має бути прохолодна – не крижана. Не треба родити додатково відмороження", – коментує лікар.

Ромчик у реанімації під знеболювальним. У лікарні малюк пробуде щонайменше до літа.

Допомогти родині ви можете коштами. Карта "ПриватБанку": 5168 7427 1212 6501 Тимощенкова Олександра (волонтер) 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися