На Вінниччині коронавірус убив родину медиків
Україна

На Вінниччині коронавірус убив родину медиків

29 жовтня 2020, 09:25
0
0
Сподобалось?
0

У Капустянах Тростянецького району на Вінниччині поховають 58-річного Віктора Колодька. Працював завідувачем поліклініки Вінницької обласної лікарні ім. Пирогова. Помер від ускладнень коронавірусу. До того недуга забрала його 92-річну матір, а потім брата.

«Колодько був, лікарем-неврологом - великим професіоналом», – розповідає директор обласної лікарні Олександр Жупанов, пише OBOZREVATEL.

«Він консультував усю нашу лікарню. Хоч лікарі і мають захист, але все одно заразитися вірусом можливо. Де він підхопив його, ніхто не знає. Він лікувався з перших же днів хвороби, консультувався з інфекціоністом. Але тоді вже була важко хворою його літня мама, він як лікар розумів, що вона найближчим часом помре. Тому відразу лягти в лікарню не міг», – зазначив медик.

Комп'ютерна томографія легень показала серйозне ураження. Тому Віктор Колодько ліг у стаціонар.

«Це дуже підступна хвороба, вона вражає судини, тромбуючи їх. Він ліг у стаціонар, його стан погіршився. Тоді в лікарні вже був брат. Спершу брат одужував, і всі думали, що він вилікується. Але йому стало різко погано – і він помер. Для Віктора зробили все, що могли, і навіть більше. Друзі дістали для нього ліки, яких ще немає в Україні, але й вони не допомогли. Він помер», – додав Жупанов.

Для всіх, хто знав Колодька, його смерть стала несподіванкою. Спортсмен, життєлюб, чудовий організатор. Кажуть, він постійно підтримував форму, ходив до залу, а ще з молодості грав у футбол.

«Коли ми організували збірну з футболу серед лікарів, він приєднався до нас. У нас була команда ветеранів, туди входять ті, кому більше за 45 років. П'ять років тому ми всі разом поїхали в Америку, у Лос-Анджелес, там проходив Чемпіонат світу з футболу серед команд медиків. І ми стали чемпіонами, тоді з нами грав і Віктор Колодько. Думаю, він просто за собою дещо не додивився. Тоді була хвора мама, потім – його брат. Й обома похоронами Віктор займався сам. Недооцінив свій стан. Кажуть, усе в нього почалося зі звичайного покашлювання. До лікарні він уже надійшов, коли 65% легень було вражено», – розповів капітан цієї команди, лікар Олег Щеглов.

У рідному селі Капустяни люди теж дуже засмучені звісткою про смерть лікаря. Тут в селі жила мати лікаря, батько вже давно помер. Це була дуже хазяйновита сім'я і дітей своїх вони так само виховали.

«Він ні на день не забував про своїх односельців. Він знав нас тут усіх від малого до великого. Якщо хтось у селі хворів, то збирався і їхав до «нашого лікаря» до Вінниці. Віктор обов'язково вислуховував і скеровував людину на обстеження й лікування», – розповідає місцева жителька Юлія Дубок.

У брата Віктора були проблеми із серцем, раніше він переніс операцію із шунтування. А коли дізнався про смерть мами, то його стан різко погіршився.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися