У Запоріжжі 27-річний вперше отримав паспорт
Україна

У Запоріжжі 27-річний вперше отримав паспорт

26 листопада 2020, 15:09
0
0
Сподобалось?
0

27-річний запоріжець Володимир Бабекін отримав паспорт громадянина України з запізненням на 11 років.

Причина затримки – відсутність у нього свідоцтва про народження, пише Суспільне.

Зібрати необхідні документи чоловіку допомогли фахівці Центру безоплатної правової допомоги та працівники міграційної служби Запоріжжя. У Комунарському відділі Державної міграційної служби в Запорізькій області 25 листопада відбулася фінальна частина оформлення паспорту нового зразка – ID-картки - для Володимира Бабекіна.

«Свого часу батьки не оформили свідоцтво про народження ані на нього, ані на його сестру», – розповів журналістам Володимир Бабекін. І 27 років він жив у своїй країні, фактично, нелегально. Зараз він у громадянському шлюбі, має маленького сина. Всі документи щодо дитини оформлені на громадянську дружину Володимира Бабекіна.

Його батько помер, а з матір’ю стосунків не підтримує.

«Просто я не знаю, де мама знаходиться, ось і все. Якби були б документи, я міг би стати професійним футболістом. Тому що грав у футбол серйозно. Але що не сталося, те не сталося. А зараз неофіційно працюю у торговельній сфері», - розповів Володимир.

Допомогти запоріжцю оформити паспорт цьогоріч на початку квітня взялась міграційна служба Запоріжжя. Залучила до цього фахівців із Центру надання безоплатної правової допомоги. Юристи витратили на створення свідоцтва про народження Володимира Бабекіна 8 місяців. Згідно з Законом України, у дорослому віці це можна зробити тільки за рішенням суду. Суд задовільнив позов адвокатів, але в РАЦСі кажуть, що для отримання паспорту потрібне свідоцтво

«Ситуація банальна, – каже начальник управління Державної міграційної служби України у Запорізькій області Олександр Харіна, – людина звертається в РАЦС за отриманням свідоцтва про народження, а потім до нас із цим свідоцтвом для отримання паспорта. Але в РАЦСі кажуть: ви уже дорослий, принесіть паспорт, ми вам видамо свідоцтво. А у нас ситуація інша: спочатку треба мати свідоцтво для отримання паспорта».

Адвокатка центру з надання правової допомоги Ольга Силкіна розповідає, що для вирішення цього питання звернулися до територіального управління Міністерства юстиції в місті Дніпро. Там відгукнулись і рекомендували РАЦСу видати свідоцтво про народження громадянину Бабекіну Володимиру.

Після вирішення цієї правової колізії, Володимир Бабекін юридично став громадянином України. І тепер зможе реалізувати свої громадянські права.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися