В Україні частково легалізували канабіс
Україна

В Україні частково легалізували канабіс

9 квітня 2021, 15:29
0
0
Сподобалось?
0

Кабмін прийняв постанову, згідно з якою деякі препарати на основі канабісу тепер не входять до переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів.

Про це пише Урядовий портал.

Крім того у документі зазначили, що до речовини ізольованового канабідіолу (ізоляту канабідіолу) цією постановою заходи державного контролю не встановлюються.

"Обіг психотропних речовин Дронабінол, Набілон (синтетичний канабіноїд, імітуючий дію ТГК) та Набіксімолс (стандартизований екстракт канабісу з однаковим вмістом ТГК та канабідіолу) допускається лише у формі лікарських засобів або у формі субстанцій, призначених для виробництва,  виготовлення таких лікарських засобів", – йдеться у документі. 

Набілон застосовується для лікування побічних ефектів хіміотерапії раку (нудоти і блювоти); Набіксімолс ("Сатівекс") – для зняття спазмів м'язів при розсіяному склерозі.

У 14 країнах світу марихуану вже легалізували для медицини, а у 30 - вона дозволена частково. В Україні пацієнти часто ризикують, купуючи медичний канабіс на "чорному" ринку або їдуть за кордон. Медичний канабіс - це зовсім не "травичка", із якою марихуана асоціюється в багатьох українців. Лікарі пояснюють, що це повноцінні препарати, які дають полегшення тим, хто страждає. Це пігулки, краплі, спреї, пластирі, а для дітей – звичайні желейні ведмедики з крапелькою дієвої речовини. 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися