У столичній лікарні викрили схему продажу немовлят
Україна

У столичній лікарні викрили схему продажу немовлят

17 серпня 2021, 21:05
0
0
Сподобалось?
0

В одній із клінік Києва викрили схему продажу немовлят.

70 тисяч доларів США за дитину. На жаль, це реальність. Реальність, яка була поруч із нами. В одній зі спеціалізованих клінік Києва. Про це розповів голова Нацполіції України Ігор Клименко.

Цей факт незаконної торгівлі новонародженими, замасковану під сурогатне материнство, оперативники Департаменту міграційної поліції та слідчі документували більше двох років. 

"Організатор – керівник клініки, якому знаходили клієнтів іноземці. Для того, щоб отримати дитину, "замовник" мусив сплатити близько 70 тисяч доларів США та укласти фіктивний шлюб з українкою. А вже потім псевдоподружжя замовляло послугу сурогатного материнства. Надалі від дітей "матері" відмовлялися і батьки вивозили їх в одну із республік Східної Азії", - повідомив Клименко.

Поліції вдалося в процесі документування забрати трьох новонароджених та передати їх соцслужбам.

Але ще щонайменше 13 діток були продані та вивезені з України.

"На жаль, переконаний, що це не остання така група, бо українське законодавство занадто лояльне в цьому питанні. Між сурогатним материнством та торгівлею дітьми дуже тонка межа. Ми її бачимо і показуємо всім. Однак нам дуже потрібна допомога законотворців. Без посиленого нормативного врегулювання цього питання нам не вдасться повністю припинити процес продажу українських дітей за кордон", - резюмував очільник Нацполіції.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися