Вселенський патріарх прибув до України: деталі візиту тримають в секреті
Україна

Вселенський патріарх прибув до України: деталі візиту тримають в секреті

21 серпня 2021, 11:06
0
3
Сподобалось?
3

Вселенський патріарх Варфоломій прибув в Україну з триденним візитом. Формально приводом для нинішнього приїзду патріарха до Києва стало запрошення президента України Володимира Зеленського. У жовтні минулого року він відвідав Стамбул й особисто запросив Варфоломія до Києва. Візит патріарха Варфоломія до Києва у цьому сенсі можна вважати ще й знаком беззастережної підтримки предстоятеля ПЦУ митрополита Єпіфанія. А також – чітким сигналом про те, що він не шкодує про надання Українській церкві автокефалії, навіть попри очевидні проблеми нової церкви.

Програма перебування патріарха Варфоломія у Києві, зважаючи на все, є суворо засекреченим документом.

З відкритих джерел відомо напевно лише те, що Вселенський патріарх братиме участь в двох богослужіннях, зустрінеться з президентом, прем’єр-міністром та спікером Верховної Ради, а також покладе квіти до Стіни пам’яті загиблих захисників України та пам’ятного знаку жертвам Голодомору.

Київські ЗМІ з посиланням на власні джерела повідомляють, що патріарх Варфоломій посадить дерево на Володимирській гірці, зустрінеться з дітьми загиблих на Донбасі українських солдатів та отримає ступінь почесного доктора Києво-Могилянської академії. Програму візиту патріарха Варфоломія тримають в таємниці. Його зустріч з президентом Зеленським – один з небагатьох відомих пунктів програми.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися