У Києві - марш ЛГБТ
Україна

У Києві - марш ЛГБТ

19 вересня 2021, 12:17
0
0
Сподобалось?
0

У центрі Києва тисячі людей зібралися на «Марш рівності». Серед вимог учасників — ухвалити законопроєкт про боротьбу з дискримінацією.

Про це повідомляє кореспондентка Громадського з місця події.

За словами організаторів KyivPride, у марші мають взяти участь близько 10 тисяч людей. Хода розпочалася від перехрестя вулиці Богдана Хмельницького, учасники рухаються 30 колонами.

У ході, зокрема, беруть участь близько 20 військових, представників ЛГБТ+ та батьки дітей ЛГБТ.

Місце проведення заходу оточила поліція. Правоохоронці рухаються разом з учасниками ходи. Противники «Маршу рівності» зібралися біля Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Серед вимог учасників — ухвалення законопроєкту про боротьбу з дискримінацією, введення відповідальності за злочини на ґрунті ненависті до ЛГБТ+.

Учасники рухаються центром міста під музику. Організатори не розголошують місце завершення маршу, щоб не наражати учасників на небезпеку.

Проєктна менеджерка KyivPride Оксана Солонська розповіла нам, що у заході взяли участь 7 тисяч учасників та учасниць. Очікувалось про 10 тисяч учасників, але погода та пандемія коронавірусу внесла свої корективи.

За словами Солонської, київський «Марш рівності» є наймасовішим маршем в Україні у 2021 році. Координаторка розповіла, що була спроба противників перекрити дорогу, але сутичок під час маршу не було.

Один з організаторів Едвард Різ у коментарі розповів, що волонтери KyivPride допомагають учасникам ходи безпечно покинути місце проведення заходу, зокрема просять ховати символіку маршу, змивати макіяж та за можливості радять перевдягнутися.

За його словами, наразі декілька станцій метро працюють лише для учасників маршу. Куди саме розвезуть учасників, не розголошують із міркувань безпеки.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися