Польща готується до мільйона українських біженців на кордоні
Україна

Польща готується до мільйона українських біженців на кордоні

30 січня 2022, 11:50
0
0
Сподобалось?
0

Заступник міністра внутрішніх справ Польщі Мацєй Вонсік заявив, що у разі військового вторгнення Росії польські прикордонники повинні бути готовими до мільйона біженців із України.

Про це він сказав в ефірі телеканалу TV Republika 

“Якщо в Україні дійде до війни, ми повинні враховувати наплив справжніх біженців. Людей, які тікають від вогню, людей, які тікають від смерті, які тікають від звірств війни”, - заявив урядовець.

Мацєй Вонсік підкреслив, що така ситуація може виникнути за найгіршого сценарію.

“Є кілька сценаріїв. Можливо, втіляться більш позитивні чи не такі радикальні сценарії, але ми повинні бути готові до найгіршого, і вже деякий час МВС вживає заходів, щоб ми були готові до приходу цієї хвилі навіть мільйона людей, які при цьому найрадикальнішому варіанті можуть з’явитися на нашому східному кордоні”, – сказав він.

Заступник міністра зазначив, що підготовка повинна стосуватися переходів, забезпечення медичною допомогою, проживанням та харчуванням ймовірних біженців.

“Відповідно до Женевської конвенції, ці люди будуть під захистом Польщі, і ми не будемо від цього дистанціюватися. Там, де насправді є біженці, ми повинні їм допомогти, таке міжнародне право”, - підкреслив урядовець.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися