Польща і далі прийматиме українців
Україна

Польща і далі прийматиме українців

24 березня 2022, 18:33
0
1
Сподобалось?
1

Посол України в Польщі Андрій Дещиця розповів, що ця держава не відмовляється від прийому українців і декларує готовність далі їм допомагати.

Про це дипломат розповів агентству "Інтерфакс-Україна":

Зауважимо, напередодні прем'єр-міністр Чехії повідомив, що країна вже не може приймати нових біженців з України.

"Польща не відмовляється від прийому українців і декларує готовність далі їм допомагати. Звичайно, цей ентузіазм і підтримка будуть значною мірою залежати від фінансових ресурсів. Ми спільно з поляками хочемо переконати ЄС виділити Польщі додаткові фонди на підтримку українців у Польщі. Зрозуміло, що Польща зараз має найбільший виклик, що стосується прийому українських громадян", – розповів український посол.

Він також розповів, що збільшення кількості українських громадян у Польщі залежатиме від ведення бойових дій і подальшого продовження війни.

"Якщо це буде, тим паче, якщо Росія почне обстрілювати міста Західної України, то люди почнуть тікати далі до Польщі та до інших країн Заходу", – сказав Дещиця.

Він послався на дані польської прикордонної служби та повідомив, що українсько-польський кордон від початку війни перетнули близько 2 млн українців.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися